Windows Hello med blodåregjenkjenning.
Windows Hello med blodåregjenkjenning.

Annonse


Glem ansiktsgjenkjenning og fingersensor – Microsoft utvikler blodårepålogging

Det tradisjonelle passordet bestående av bokstaver, tall og tegn er i ferd med å bli erstattet av ansiktspålogging, fingeravtrykk og autentiseringsapper. Microsoft og Fujitsu samarbeider nå om en helt ny teknologi.

I bedriftssammenheng

Førstnevnte ønsker å ta Windows Hello ett steg videre og det gjør det med blodårene dine. Sammen med Fujitsu utvikler selskapet en innretning som er i stand til å identifisere brukere basert på blodårene i håndleddet., kalt PalmSecure

Under kan du se en video der brukeren legger håndflaten sin på en leser som registrerer blodårene og logger brukeren inn i Windows 10. Microsoft ser for seg at teknologien kan bli brukt for å verifisere ansatte som er ute på jobboppdrag og som ikke sitter ved sin egen PC.

“Fordelene med å jobbe eksternt, er mange, men denne overgangen har også sine sikkerhetsutfordringer. For å beskytte og sikre en mobil arbeidsstokk, jobber Fujitsu og Microsoft med å bygge enheter med Windows 10 Pro og industriledende biometriske muligheter som inkluderer Windows Hello og autentisering via blodårer i håndflaten for å forhindre sikkerhetsangrep mot den moderne arbeidsplassen”, skriver Microsoft på Windows Blog.

Annonse


 

Kilde:
OnMSFT