HomePod har trolig best lydkvalitet og evne til å høre deg, men er dårligst til å besvare spørsmål. Selv om Siri ble lansert helt tilbake i oktober 2011, er hun langt bak Google Assistant.
HomePod har trolig best lydkvalitet og evne til å høre deg, men er dårligst til å besvare spørsmål. Selv om Siri ble lansert helt tilbake i oktober 2011, er hun langt bak Google Assistant.

Annonse


HomePod er dårligst av alle til dette, men best på to andre ting

Lydkvaliteten Apples første smarthøyttaler serverer er trolig den beste i sitt segment, det samme er høyttalerens evne til å høre deg.

Dummest

Men der produktet gjør det dårligst av alle, altså mot Google, Amazon og Microsoft, er i forbindelse med hva hun kan svare på – det viser seg å være mye mindre en konkurrentene.

Som nevnt, Siri hørte og skjønte 99,4 prosent av spørsmålene, så dette er hun god på, men hun besvarte kun 52,3 prosent av dem korrekt (Google Assistant: 81 prosent, Amazon Alexa: 64 prosent og Microsoft Cortana: 57 prosent).

Annonse


Best på flere ting, men ikke alt

Siri er god på å gi deg svar på ting som er å finne lokalt, som kaffebarer og slike ting. Siri på HomePod er bedre enn Alexa og Cortana på dette, men Google Home/Assistant er best.

Loupventures erfaringer samsvarer med vår: svært god lydkvalitet, svært god evne til å høre deg (bedre enn alle andre tilsvarende produkter), men Siri vet fremdeles minst og har trolig den svakeste støtten for svakhjem-tilbehør grunnet Apples rigide HomeKit-verifiseringsprogram.

Tror på 7 millioner solgte

Loupventures spurte 500 personer i USA, og fant at 3,3 prosent av dem ønsket å kjøpe en HomePod. Av de som allerede eier et Apple-produkt, er tallet noe høyere, på 5,2 prosent.

Det er usikkert hvor mange som selges enda, selvsagt, men det er logisk å koble salget litt opp mot Apple Watch, for 7 prosent av de som allerede eide et Apple-produkt ønsket å handle en Apple Watch våren 2015 (de ble spurt desember 2014).

Loupventures tror på omtrent 7 millioner solgte HomePod i løpet av 12 måneder. Apple solgte trolig rundt 10,2 millioner smartklokker det første året.

 

Kilde:
Loupventures

Annonse