5.50-oppdateringen til Playstation 4 Pro leverer bedre grafikk, helt gratis, men ytelsen kan i visse tilfeller bli i overkant forringet.
5.50-oppdateringen til Playstation 4 Pro leverer bedre grafikk, helt gratis, men ytelsen kan i visse tilfeller bli i overkant forringet.

Annonse


Playstation 4 Pro-grafikken blir enda bedre med gratis-oppdatering for de med 1080p TV

PlayStation 4-oppdateringen 5.50 som i skrivende stund er i beta leverer en skikkelig fin grafikk-funksjon for Playstation 4 Pro-eiere uten 4K TV.

5.50 blir en råflott oppdatering

Det konsollen gjør er å lure konsollen til å tro at en 4K-skjerm er tilkoblet, for deretter å nedskalere bildet og på den måten levere svært god kantutjevning (supersampling). Med andre ord vil bildet bli mye skapere og det vil derfor også være lettere å se detaljer, store som små.

Eurogamer har testet funksjonen og kan avsløre at det er store forbedringer å hente for deg med 1080p og Pro-konsollen til Sony.

Her kan du kan registrere din interesse for å teste 5.50.

Annonse


Tapper endel maskinvarekraft

Men ingenting er gratis, og det er alltid en trade-off: ytelsen kan i en rekke tilfeller bli langt dårligere. I The Last Guardian vil du kunne oppleve FPS-tap helt ned til 20 bilder i sekundet. Call of Duty Black Ops 3 klarer heller ikke opprettholde en akseptabel bildeoppdatering som FPS-spillere krever.

Selv om oppdateringen er en fin gave, er Microsofts løsning mer elegant fordi det er et krav at spill-utviklerne lar spillerne bestemme i spillet hvilken grafikkløsning de ønsker seg (mange PS4 Pro-spill gjør dette allerede, men det er som sagt ikke et krav fra Sony), i stedet for at endringen følger hvilken TV-en som på PS4 Pro.

 

Kilde:
Eurogamer

Annonse