Edge får støtte for Progressive Web Apps.
Edge får støtte for Progressive Web Apps.

Annonse


Microsoft får støtte for det som mange ønsker blir appfremtiden

Mange tror at “Progressive Web Apps” (PWA) er fremtidens universelle apper. Nå ønsker Microsoft å være en del av den.

Omfavner nettappene

PWA er nå på vei til Windows 10 gjennom en ny versjon av Edge som støtter de nye og nødvendige netteknologiene, annonserer Microsoft i et blogginnlegg. Microsoft har planer om å legge til PWA-er av høy kvalitet i selskapets appbutikk, og utviklere kan også legge til sine.

Disse appene er kort fortalt nettsider som med ny teknologi som støtter pushvarsler, bakgrunnsoppgaver og skal fungere bedre i frakoblet modus. Microsoft forklarer det slik:

“Progressive Web Apps er rett og slett fantastiske nettsider som oppfører seg som ekte apper – eller kanskje, Progressive Web Apps er rett og slett apper som drives av netteknologier og leveres med nettinfrastruktur.”

Annonse


Google satser på PWA.

Fremtidens apper?

Mange tror at disse på sikt vil ta over for tradisjonelle apper, som på iOS og Android, og har den fordel at de er universelle slik at man ikke trenger å skrive dem om for ulike OS-er.

Er du en “Windows Insider” og har lastet ned den nyeste testversjonen, kan du sjekke ut “Progressive Web Apps” via Edge nå. Resten av brukerne får tilgang senere i år, men det er ikke helt kjent når. Merk at PWA-støtte er på plass i nyere Chrome til Windows.

I videoen under kan du se et eksempel på en PWA.

 

Kilde:
Windows Blog

Annonse