Dette er Polestar 1, en hybrid som fort ble avlegs.
Dette er Polestar 1, en hybrid som fort ble avlegs.

Annonse


Volvo-selskap innrømmer de ikke vil klare å konkurrere mot Model 3

Polestar (høy-ytelses-merket til Volvo) ønsket tidligere å posisjonere deres elbil Polestar 2 som en Model 3-konkurrent, men det gikk ikke helt etter planen.

Høyere pris og utsatt

For nå ventes det at startprisen blir 50 000 dollar i stedet for målet Tesla har for inngangsmodellen som kommer senere i år: altså 35 000 dollar for Model 3 (det har de ikke klart enda, da Model 3 starter på 50 000 dollar i skrivende stund).

Polestar 2 er dessuten utsatt til 2020.

Det er uansett hyggelig at Polestar bestemte seg i sommer for å bli et 100 prosent elektrisk elbilselskap etter at deres første, Polestar 1, endte opp som en dyr plugg-inn-hybrid.

Annonse


Moderselskap har dog også noe på gang:

Mye vanskeligere enn mange tror, også de store

Det var kort tid etter lanseringen av første generasjon de gikk høyt ut og erklæarte det ville komme en hel-elekstrisk modell på banen et år senere for å konkurrere med Model 3.

Polestar 3, en SUV, er planlangt for 2022.

Shortly after its arrival the Polestar 3, a ‘low and aerodynamic’ SUV, will be launched in 2022; both will be available in the UK in right-hand drive.

Men selv om Polestar er backet av Volvo fikk de det altså ikke til, og har utsatt bilen med to år. Tesla har ofte bommet på sine estimat også, men de er det minste i gang. Polestar 2 blir dyrere om Tesla får det til og lanseres to år senere.

 

Kilder:
Electrek
AutoExpress

Annonse