Strengere straff for svenske filmpirater
Swefilmer takket i 2015 for seg.

Annonse


Svensk piratside stevnes for 23 millioner kroner

I 2015 ble den svenske piratsiden Swefilmer stengt og to år senere ble mannen bak siden dømt til tre år fengsel. Nå melder Breakit at Bonnier og C More tar opp kampen mot Swefilmer.

Krever millionbeløp

C More krever 24 millioner svenske kroner, 23,6 millioner norske kroner, av mannen bak Swefilmer. Stevningen ble innlevert 30. januar og omhandler fire Beck-filmer som skal ha ligget tilgjengelig på nettsiden for fri nedlastning.

“Dette handler om organisert kriminalitet og kriminelle individer som har tjent enorme summer på vårt og andres innhold. Vi benytter alle muligheter for å bevare våre rettigheter”, sier Johan Gustafsson, kommunikasjonssjef i Bonnier Broadcasting, overfor Breakit.

Slik går antipirater etter nedlasterne.

Annonse
Slapp å betale

Dommen som falt i fjor der bakmannen ble dømt til tre år fengsel, ble anket av filmbransjen i Sverige fordi mannen og hans medtiltalte slapp å betale skadeserstatning til Nordisk film på i underkant av ti millioner kroner.

“Vi ønsker å forhindre at retten pruter på skadeserstatningen. Mange mennesker lever i illusjonen om at nettsteder som Swefilmer drives av idealistiske tenåringer i foreldrenes kjellere, noe som er helt feil. Dette handler om organisert kriminalitet der innholdet vårt brukes for å dra inn millionbeløp”, sier Gustafsson til Breakit.

Mannens advokat, Ansgar Firsching, sier til nettstedet at han er overrasket over at stevningen kommer nå to uker før ankesaken skal opp for retten.

 

Kilde:
Breakit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse