Waymo og Uber barker sammen i retten.
Waymo og Uber barker sammen i retten.

Annonse


Slik avslørte Google at 14 107 filer ble stjålet

I saken mellom Uber og Waymo tok Gary Brown, sikkerhetsingeniør i Google, til vitneboksen der han fortalte om funnene på Anthony Levandowskis PC. Levandowski er siktet for å ha stjålet forretningshemmeligheter før han forlot Waymo.

Google-eide Waymo mener at mannen senere delte hemmelighetene med Uber.

Waymo mot Uber

Brown var en av personene som undersøkte PC-en til Levandowski. I retten sa ingeniøren at han fant loggfiler som viste at 9,74 GB med data, 14 107 filer, ble overført til en minnepenn fra en PC Levandowski hadde fått av Google.

I jakten på filene brukte Brown tre ulike, Google-utviklede systemer: en intern database kalt Armada, et internt etterforskningsverktøy kalt GRR (Google Rapid Response) og sikkerhetsprogramvaren Bit9.

Annonse
Brown fortalte i retten at Armada ble brukt for å bekrefte at nettverksadressen som ble brukt for å laste ned filene, tilhørte den siktedes PC. Bit9-verktøyet ble brukt for å sjekke om filene ble flyttet til en minnepenn, mens GRR kan sjekke når noen aksesserer sensitive filer.

Avviser ikke at filene ble stjålet

Ubers advokater sier ikke imot påstandene om at Levandowski faktisk tok filene, men hevdet de ikke ble brukt i selskapets program for selvkjørende biler. Samtidig legger advokatene vekt på at den aktuelle PC-en eies av Google og ble utstedt til den siktede mens han jobbet i selskapet.

Uber-ingeniør beskyldes for å ha bestukket Tesla-ansatt.

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse