Økokrim og deres nordiske kolleger har startet en krig mot piratstrømming, men nye domener dukker stadig opp. Informasjonen på nett er like lett å holde tilbake som å stappe tannkremen tilbake i tuben.
Økokrim og deres nordiske kolleger har startet en krig mot piratstrømming, men nye domener dukker stadig opp. Informasjonen på nett er like lett å holde tilbake som å stappe tannkremen tilbake i tuben.

Annonse


Historisk pirat-dom: danske dømt til fengsel for å skrive om Popcorn Time – popcorntime.no fremdeles oppe i Norge

En 39 år gammel mann fra Odense i Danmark er dømt til seks måneders betinget fengsel.

Oppdatert, 19:38:

Vi har tatt kontakt med domeneselskapet bak popcorntime.no og spurt norsk politi hva deres strategi er fremover.

Fengsel for å skrive om piratstrømming

I tillegg inndras over en halv million danske kroner. Den historiske dommen er den første i sitt slag i Europa.

Annonse


Det mannen er dømt for er å ha drevet popcorntime.dk der han forkarte hvordan man lastet ned og installerte pirat-strømme-programmet. Mannen er også dømt for å ha hjulpet brukerne å unngå å bli fakket ved nedlasting av piratinnhold.

Det er en spesiell dom fordi mannen ikke er dømt for å spre eller laste opp piratinnhold, kun peke folk i riktig retning og det faktum at han tjente penger på nett-annonser på siden.

Unik dom setter presedens?

– Aldrig tidligere er en person dømt for medvirkning til å legge til rette for strømmetjenester. Dommen er derfor et viktig skritt i bekjempelsen av ulovlig strømming på nett og vil skape gjenklang i hele Europa.

Det hevder senioranklager Dorte Køhler Frandsen fra Statsadvokaturen for særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) til danske TV2 Fyn.

Har ikke kontroll i Norge

popcorntime.dk er følgende å lese:

“Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet efterforsker en sag, der involverer dette domænenavn. I forbindelse med efterforskningen har statsadvokaten anmodet en dansk domstol om at få overført rettigheden til domænenavnet til statsadvokaten. Domstolen har imødekommet statsadvokatens anmodning.”

Samtidig er popcorntime.no fremdeles oppe og kjøre, og inneholder faktisk veiledning og at man bør bruke VPN for å beskytte seg fra lovens lange arm.

Popcorn-time.no er siden som er blitt omtalt av oss tidligere, og som fremdeles er beslaglagt av Økokrim.

 

Kilder:
TV2
TV2fyn.dk

Annonse