Apple har bekreftet ovenfor politikerne i Washington at de nedjusterte ytelsen på eldre iPhone-modeller uten å forklare dette i programvareoppdateringen. For å deaktivere se nederst i skjermbildet til høyre.
Apple har bekreftet ovenfor politikerne i Washington at de nedjusterte ytelsen på eldre iPhone-modeller uten å forklare dette i programvareoppdateringen. For å deaktivere se nederst i skjermbildet til høyre.

Annonse


Slik deaktiverer man dårligere iPhone-ytelse i iOS 11.3 beta 2

iPhone 8 og X har et mer avansert batteristyresystem enn de eldre modellene og vil derfor ikke påvirkes i like stor grad av mye brukte batterier.

Bare slik batterier er?

Det sier Apple i dag som ledd i et svar til amerikanske myndigheter som også vil ha svar på om selskapet gjorde iPhone-modeller med svakt batteri tregere for å få folk til å bytte. Dette tilbakeviser de, som tidligere.

Apple forsvarer seg med at batteriertypen Li-ion, grunnet kjemien, forringes så batterikvaliteten etter mange ladinger. Det er typisk snakk om et par år, minst.

Apple melder blant annet:

Annonse


“For batterier med lav ladetilstand og kalde temperaturer er endringer av ytelsesadministrering midlertidige. Hvis et enhetsbatteri er kjemisk gammelt nok, kan endringer av ytelsesadministrering være varige. Dette er fordi alle oppladbare batterier er forbruksvarer med begrenset levetid, som etter en stund må byttes ut. Hvis du påvirkes av dette og vil forbedre enhetens ytelse, kan det hjelpe å bytte ut enhetens batteri.”

I det minste burde Apple ha informert om at det er batteriet som er synderen, men da hadde de trolig kun tjent et batteribytte til under tusenlappen, i stedet for salg av en ny en til 7790 kroner (iPhone 8) eller iPhone X til 10 990 kroner.

Det er dette de nå kommer til å gjøre fra og med iOS 11.3.

Ny iOS og Mac-beta

Samtidig lanserte Apple iOS 11.3 beta 2, den første med ekstra batteriinfo (maksimum kapasitet i prosent – lavere verdi betyr hyppigere ladinger) og mulighet til å deaktivere batterihelse-funksjonen. Deaktiverer man den kan man dog plutselig måtte akseptere at enheten plutselig skrur seg av.

Apple ser nå på muligheten til å gi penger tilbake til kunder som betalte full pris for sitt batteribytte.

Selskapet ser uansett ikke ut til å handlet som de burde ovenfor sine kunder, for i en tidslinje de leverte det amerikanske senatet, bekrefter Apple at de rullet ut iOS-versjonen som senket ytelsen en måned før det ble detaljert i endringsloggen til programvaren.

Dette sier Apple

Et et oppdatert hjelpedokument er det nå mer informasjon å finne om batteriene på iPhone og den nye batteri beta-funksjonen.

Merk også følgende:

“Vær oppmerksom på at hvis du slår av ytelsesadministrering, kan du ikke slå den på igjen. Funksjonen blir slått på igjen automatisk hvis en ny uventet avslutning skjer. Alternativet for å slå av funksjonen blir også tilgjengelig.”

Dette kan bli tregere

“I tilfeller som krever mer ekstreme former av styring av strømytelse, kan brukeren merke:”

 • lengre oppstartstider for apper
 • lavere bildefrekvens ved rulling
 • baklysdimming (som kan overstyres i kontrollsenteret)
 • lavere høyttalervolum, inntil -3 db
 • gradvis bildefrekvensreduksjon i enkelte apper
 • i de mest ekstreme tilfellene vil kamerablitsen bli deaktivert som synlig i kameraets grensesnitt
 • apper som oppdateres i bakgrunnen, må kanskje lastes inn på nytt ved start

“Mange hovedområder påvirkes ikke av denne funksjonen for ytelsesadministrering. Noen av disse er:”

 • kvalitet på mobilsamtaler og ytelse av nettverksgjennomløp
 • kvalitet på bilder og videoer
 • GPS-ytelse
 • stedsnøyaktighet
 • sensorer som gyroskop, akselerometer, barometer
 • Apple Pay

– iPhone 8 og X mer avansert

“iOS 11.3 forbedrer denne funksjonen for ytelsesadministrering ved regelmessig gjennomgang av nivået på ytelsesadministreringen som er nødvendig for å unngå uventede avslutninger. Hvis batteritilstanden kan støtte de observerte kravene for maksimal strømforsyning, blir ytelsesadministrering redusert. Hvis en enhet avsluttes uventet igjen, økes ytelsesadministreringen. Denne gjennomgangen skjer regelmessig, slik at ytelsesadministreringen blir mer tilpasset.”

“iPhone 8-, iPhone 8 Plus- og iPhone X-modeller kan bruke et mer avansert maskinvare- og programvaredesign som gir en mer nøyaktig beregning av både strømkrav og batteriets evne til å maksimere generell systemytelse.

På denne måten kan et annet system for ytelsesadministrering la iOS forutse og unngå en uventet avslutning mer presist. Som et resultat blir innvirkningen av ytelsesadministreringen mindre merkbar på iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X. Over tid blir kapasiteten og den maksimale ytelsen i de oppladbare batteriene i alle iPhone-modellene redusert, og de må etter hvert byttes ut.”

Disse enhetene er støttet

“I tillegg kan brukere se hvis funksjonen for ytelsesadministrering som administrerer maksimal ytelse for å unngå uventede avslutninger, er slått på. Og de kan velge å slå den av.”

“Denne funksjonen slås kun på etter en enhets første uventede avslutning med et batteri med nedsatt evne til å levere umiddelbar maksimal kraft. Denne funksjonen fungerer på iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.”

Om batteriet er veldig dårlig

Denne meldingen vil dukke opp om batteriet er ladet mange ganger i løpet av flere år, og er meldingen Apple alltid burde ha hatt på plass:

Batteriets tilstand er vesentlig redusert. En Apple-autorisert serviceleverandør kan erstatte batteriet med et nytt batteri med full ytelse og kapasitet”.

 

Kilder:
BusinessInsider
9to5mac
Apple

Annonse