Washington-mann saksøker T-Mobile etter kryptovalutaran.
Washington-mann saksøker T-Mobile etter kryptovalutaran.

Annonse


Mann saksøker mobiloperatør etter at hackere tømte kryptovalutakontoen hans

Carlos Tapang, en mann fra delstaten Washington i USA, saksøker mobiloperatøren T-Mobile etter at hans kryptovalutakonto ble tømt av hackere.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Mangel på sikkerhet

Ifølge mannen er det T-Mobiles mangel på sikkerhet som gjorde det mulig for angripere å få tilgang til kontoen hans for så å stjele kryptovaluta til en verdi av flere tusen dollar.

Hackerne kansellerte abonnementet hans hos T-Mobile og overførte det til en AT&T-konto som de hadde kontroll over. Ifølge Tapang tok det over en dag før T-Mobile løste dette.

Annonse


Søksmålet hevder at mobiloperatøren har delvis skyld i kryptovalutaranet fordi det hadde sagt at det skulle legge til en pin-kode til Tapangs konto i forkant av hendelsene. Det skjedde aldri.

Les mer om kryptovaluta i våre guider:

Fikk kontroll over nummeret hans

Etter at angriperne hadde fått kontroll over telefonnummeret hans, endret de passordet til én av hans kontoer med kryptovaluta og stjal 1000 OmiseGo og 19,6 BitConnect-mynter, hevder mannen.

Videre står det i søksmålet at disse myntene ble deretter vekslet med 2875 bitcoin og overført fra hans konto til en annen. The Verge skriver at prisen på bitcoin var 7 118,80 dollar 7. november – dagen da angrepet inntraff – noe som betyr at angriperne kan ha tjent 20 466,55 dollar på ranet.

Kilde:
The Verge

Annonse