Miraj Diamond Glass skal gi mobilen din ekstra beskyttelse.
Miraj Diamond Glass skal gi mobilen din ekstra beskyttelse.

Annonse


Lei av knust mobilskjerm? Neste år kommer supersterkt “diamantglass”

Flere av dagens smarttelefoner bruker Gorilla Glass fra Corning eller safirglass for å være mer motstandsdyktige, men det er ikke alltid det hjelper når enheten går i gulvet.

Kraftigere mobilglass

Cnet skriver nå at selskapet Akhan Semiconductor jobber med et ny type glass som ifølge produsenten selv skal være ti ganger kraftigere enn konkurrentenes. I tillegg skal det kunne brukes sammen med materialer som Gorilla Glass. Noe som indikerer at det er snakk om en ekstra beskyttelse fremfor en konkurrent til Corning.

Glasset kalles Miraj Diamond Glass og bruker et nanokrystallmønster som arrangerer krystallene tilfeldig i stedet for å plassere dem langs krystallplanene.

Dette skal forhindre dype sprekker og at materialene på undersiden skades.

Annonse
Trolig 2019-lansering

Dessverre er teknologien ganske så på etterskudd. I fjor uttalte Adam Khan, sjef i Akhan, at planen var å lansere de første enhetene med Miraj Diamond Glass i løpet av 2017. Det skjedde ikke og det vil trolig ikke skje i år heller.

Overfor Cnet sier Khan nå at teknologien testes aktivt sammen med mobilprodusenter – hvilke ønsker han ikke å avsløre. Før enheter med det diamantbaserte glasset slippes på markedet, må Khan og partnerne bli enige om hvordan de skal produksjonen skal foregå. Blant annet for å sørge for at det diamantbaserte laget legges jevnt på toppen av beskyttelsesmaterialet.

 

Kilder:
Cnet,
Akhan

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse