Vaunt er Intels ambisiøse smartbrilleprosjekt.
Vaunt er Intels ambisiøse smartbrilleprosjekt.

Annonse


Her er Intels smartbriller som du faktisk kan ha lyst til å bruke

Google lanserte smartbrillene Glass for noen år siden, men de ble aldri en kommersiell suksess. Er Intels oppskrift bedre?

Ser ut som vanlige briller

The Verge har fått en titt på Intels smartbrilleprosjekt, kalt “Vaunt”. Brillen har ikke skjerm, kamera, mikrofon (kommer) eller noe annen knapper. Den ser faktisk ut som en helt vanlig brille ved at alle komponentene plassert i to moduler på innsiden av brillestengene.

Ettersom Vaunt ikke har en skjerm, benytter Intel en annen måte å vise brukeren informasjon. En “Vertical-cavity surface-emitting laser” (VCSEL) projiserer et bilde til en holografisk reflektor som sitter på det høyre brilleglasset. Bilde reflekteres videre til øyet til brukeren.

Intel sier overfor The Verge at dette er helt trygt ettersom det er en laser i klasse én og den er ikke veldig kraftig.

Annonse
Så er spørsmålet hva smartbrillen kan brukes til foruten å holde seg oppdatert på sosiale medier. Intel sier at mye av det er opp til utviklerne, men det ser for seg bruksområder som handlelister og navigasjon.

Planen i førsteomgang er å slippe en utviklersett i løpet av året slik at utviklerne kan utforske teknologien og mulighetene.

Du kan lese mer om Vaunt og Intels visjoner i kildelenken.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse