Modembrikkene i årets iPhone kan bli produsert ene og alene av Intel.
Modembrikkene i årets iPhone kan bli produsert ene og alene av Intel.

Annonse


Apple kan komme til å droppe Qualcomm – mulig iPhone-storavtale for Intel

Apple siden iPhone 7 i 2016 brukt modembrikker fra både Intel og Qualcomm. Nå kan det komme endringer. Ifølge analyseselskapet KGI kan Apple i år komme til å velge Intel som eksklusiv leverandør av 4G-brikkene.

Intel kan bli eksklusiv leverandør

Tilbake i november meldte KGI-analytiker Ming-Chi Kuo at iPhone.produsenten ønsket å øke 4G-overføringshastighetene betydelig ved å støtte 4×4 MIMO-brikkesett, og at Qualcomm skulle stå for 30 prosent av produksjonen. Nå melder Kuo at Apple kan komme til å utelukke Snapdragon-produsenten helt.

Analytikeren tror ikke dette er satt i sten riktig ennå og at det fremdeles er muligheter for at Qualcomm blir inkludert. En av årsakene er den juridiske disputten mellom de to selskapene der en slik avtale kan bli en del av et eventuelt forlik

Klar for 5G?

En annen årsak er at det er fare for at Intel ikke er klar for 5G-teknologien like raskt som Qualcomm, noe som kan spille en viktig rolle i valget av modemprodusent.

Annonse


Tester gjort med blant annet iPhone X viser for øvrig at enhetene med Qualcomm-brikker har bedre 4G-ytelse enn dem med Intel.

 

Kilde:
9to5Mac