Det er fremdels mange programmer, som nettlesere og bildebehandlere, som ikke er å finne i Microsofts Windows-butikk.
Det er fremdels mange programmer, som nettlesere og bildebehandlere, som ikke er å finne i Microsofts Windows-butikk.

Annonse


Over og ut for Windows 10 S

Microsoft skryter av at Windows 10 S er strømlinjeformet for sikkerhet og ytelse, men det har ikke vært god nok PR, tydeligvis, for nå endrer de strategi.

Et modus i stedet for et OS

For visst er OS-et sikkert, men kun fordi det blokkerer alle Win32-programmer – det er kun apper fra Windows Store som er lovlig. Selv om Windows 10 app-butikken vokser, er det mange som må mulighet til å installere programmer utenfor Microsofts økosystem, og det er på en rekke enheter mulig å oppgradere til Pro, så hva skal man egentlig med S?

Nå er planen på en måte reversert av Microsoft: i stedet vil man kunne aktivere S-modus på Windows 10 Home, Enterprise og Pro. Når moduset er aktivert, låses det ned til kun å akseptere app-installasjoner fra Microsofts offisielle butikk.

Annonse


Mange beholder S

Ifølge tall fra Paul Thurrot beholder 60 prosent Windows 10 S på sine enheter, mens 60 prosent av de som oppgraderer til Pro gjør det i løpet av det første døgnet. Skjer ikke skiftet i løpet av syv dager, beholder 83 prosent 10 S.

Merkelig nok skal det bli gratis for Home-brukere å deaktivere S-modus, mens Windows 10 Pro-kunder med moduset aktivert vil måtte betalte 50 dollar for Pro. Det vil være opp til OEM-ene å bestemme hvilket OS de leverer maskinen med.

I andre Windows-nyheter er det trolig avslørt at den neste store oppdateringen blir kalt Spring Creators Update.

 

Kilde:
The Verge

Annonse