Tesla utsetter Supercharger-endring.
Tesla utsetter Supercharger-endring.

Annonse


Tesla Model S- og X-eiere kan fortsatt superlade gratis

I januar 2017 skulle opprinnelig Tesla Model S og X miste tilgang til gratis Supercharger-bruk, men bilprodusenten valgte den gang å utsette løsningen. Det skulle også skje denne måneden, men Tesla har igjen valgt å sette det på vente.

Utsetter løsningen

Det melder Electrek som forklarer at nye Model S og X teknisk sett faller under programmet der det må betales for bruke av superladesystemet til Tesla, men som også inkluderer 400 kWh gratis bruk i året.

Med mindre de brukte en henvisningskode – da kan de benytte superladenettverket fritt. Som nettstedet påpeker, bruker så å si alle som kjøper Tesla, en slik kode. Noe som betyr at de fleste Model S- og X-eiere har fri tilgang til ladenettverket.

Flere spennende Tesla-nyheter er på vei.

Annonse
Gjelder ikke Model 3

Gratis tilgang har i flere tilfeller ført til at folk står parkert mer enn dem må. For å forhindre at kjøretøyene tar opp en ladestasjon lenger enn nødvendig, har Tesla innført gebyrer som begynner å løpe hvis bilene ikke fjernes innen en viss tid.

Merk at denne ikke påløper hvis minst halvparten av laderne på stasjonen er ledige når ladeøkten er ferdig, men kun når det er pågang.

Tesla har tidligere lovet at summene som genereres fra superlading, skal investeres i ladenettverket.

Til forskjell fra de dyreste modellene, kan ikke Model 3-eiere benytte seg av Superchager gratis – selv med henvisningskode. Model 3 har heller ikke tilgang til 400 kWh gratis bruk.

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse