Vi skulle likt å vite hva Damores advokater fortalte ham etter at dette intervjuet ble gjort kjent.
Vi skulle likt å vite hva Damores advokater fortalte ham etter at dette intervjuet ble gjort kjent.

Annonse


Google sparket James Damore – nå er YouTube-sjefen enig med ham

James Damore ble sparket fra Google fordi han ble forespurt om å mene noe om blant annet biologi.

Vil dette dytte tvisten i favør Damore?

Damore har saksøkt Google i en tvist som enda ikke er konkludert, men som kanskje fikk fart på seg i løpet av de siste dagene. For under et intervju er nå plutselig YouTube-sjefen enige med James Damore (strømmegiganten har vært en del av Google siden 2006).

Det Damore påpekte i det famøse dokumentet er at kvinner og menn er forskjellige, også biologisk. Det var nok til å gi at han fikk sparken i en merkverdig formet politisk og kulturelt verden der alt er snudd på hodet – eller kanskje ikke?

For YouTube-sjef Susan Wojcicki er enig med James Damore: kvinner finner at teknologibransjen er veldig nerdete og fulle av menn – selv er hun ikke enig i at bransjen er slik og at “det er veldig langt fra sannheten”.

Annonse
ITavisen mener

Med andre ord er det mange kvinner som ikke synes det å være nerdete er interessant nok til at de ønsker å gjøre det som er mange menn sin hobby til et levebrød. Wojcicki påpekte at hun fant det svært krenkende at Damore hevder i dokumentet at menn er mer interessert i ideer, og kvinner følelser.

Det vil uansett være mer nyansert å si at kvinner er mer interessert i følelser og menn i ting (barbie vs. lekebiler) og det vil alltid være mye overlapp i alle deler i hva begge kjønn synes er spennende. Teknologiverdenen er også brutal med mye konkurranse og hyppige jobb-skifter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse