Samsung kaster seg inn i digitalvaluta
Samsung utfordrer TSMC i nok et nytt segment nå som de starter produksjon av brikker for cryptomining.

Samsung kaster seg inn i digitalvaluta-markedet

AMD og Nvidia sliter med å holde skjermkortprisene på nivået de selv ønsker fordi digitalvaluta-entusiaster kjøper alle GPU-ene.

Blir spill GPU-er billigere neste år?

Nå kommer altså Samsung til unnsetning og avslører at de har startet produksjonen av brikker for produksjon av digitalvaluta. Selskapet bekrefter dette, men det er også alt: ingen detaljer foreligger i skrivende stund. Samsung ønsker å holde kortene tett til brystet.

Brikkene er av typen ASIC (“Application-Specific Integrated Circuit”). Slike brikker er designet kun for digitalvaluta og basert på spesielle hash-algoritmer som SHA256 (Bitcoin) eller Scrypt (Liteon).

Den store brikkeprodusenten TSMC produserer slike brikker for lengst, mens Samsung startet i januar.

Annonse


Samsung kaster seg inn i digitalvaluta

ITavisen mener

Dette er et smart trekk av Samsung som uansett ikke selger skjermkort, og på den måten ikke kannibaliserer seg selv, men som vil kunne bli en gigant innen markedet.

Faktisk er det jo litt merkelig at selskap som Google ikke selger dedikerte kort for digitalvaluta-produksjon, det kunne vært en morsom nisje for dem nå som VR, og et potensielt gigantisk segment om noen år. Problemet er dog som for alle andre: det er ikke nok mineraler i verden til å slukke GPU-tørsten.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse