Mercedes-Benz satser stort på elbiler.
Mercedes-Benz satser stort på elbiler.

Annonse


Dette er Mercedes’ gigantiske el-slagplan for verden

Mercedes-Benz ønsker å være med når elbilfremtiden skapes. Nå legger den tyske bilprodusenten frem sin slagplan.

Bygger flere fabrikker

Moderselskapet Daimler har tidligere uttrykt at det satser stort på elektrifisering av biler og har planer å tilby el-utgaver av samtlige modeller fra Mercedes og Smart innen 2022.

Denne uken annonserer selskapet planer om å bygge seks bilfabrikker på tre kontinenter og målet er å bygge elbiler i alle mulige segmenter. Det innebærer elbiler som Smart ForTwo – som vi testet i fjor høst – til større SUV-er.

Det neste steget i elfremtiden til Mercedes kommer i 2019 med lanseringen av SUV-en EQC. I fjor høst ble det lagt ut reservasjonslister for elbilen i Norge – som første land i verden.

Annonse


Neste år kommer denne.
Neste år kommer denne. (Ill.: Mercedes-Benz)

– Batterier er viktig

Mercedes sier at batterier er en stor del av disse planene og at det er viktig for selskapet å produsere disse i egne fabrikker.

“Et globalt batterinettverk setter oss i en fantastisk posisjon”, sier Markus Schäfer,  Member of the Divisional Board of Mercedes-Benz Cars, Production and Supply Chain, i en uttalelse.

“Det elektriske initiativet til Mercedes-Benz går etter planen. Vårt globale produksjonsnettverk er klart for e-mobilitet. Vi elektrifiserer fremtiden”, avslutter han.

 

Kilde:
Electrek

Annonse