Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Amerikansk selskap har avslørt amerikanske baser og andre nasjoners militære aktivitet. Informasjonen kan brukes til angrep og terror. (Ill.: Pixabay/Pexels)

Nå reagerer Pentagon – Slik avslørte jogge-app amerikanske hemmelige militærbaser

Militære i hele verden har fått avslørt sin taktikk.

Treningsappen Strava er det sikkert mange av dere som har vært borti.

Oppdatert, 23:57:

Forsvarsminister Jim Mattis har varslet at han har beordret gjennomgang av sikkerhetsprotokollene etter at nyheten ble gjort kjent.

Potensielt livsfarlig tabbe

Selskapet valgte å offentliggjøre et varmekart over bruker-aktivetet – det de amerikanske utviklerne ikke tenkte på er at også de amerikanske styrkene bruker appen noe som medførte at joggende soldater i hemmelige baser avslørte basene som plutselig ikke var så hemmelige lenger. Dermed har nå terrorister fått oversikt over flere potensielle nye terrormål og etterretningsinfo.

Og det er ikke bare amerikanerne som føler seg blottlagt, også russiske, tyrkiske og afghanske styrker har fått kartlagt sine patruljeområder. Spesielt pinlig er det at det var det amerikanske militære selv som ga Fitbit (som støtter Strava) til personellet for å holde vekta i sjakk.

 

Kilder:
Fortune

Reuters

Stikkord: app, politikk, sikkerhet