Tesla reagerer på batteripåstander.
Tesla reagerer på batteripåstander.

Annonse


Tesla raser: – Uten rot i virkeligheten

CNBC publiserte en sak i går der det ble hevdet at Tesla sliter med ytterligere Model 3-forsinkelser og at bilprodusenten har problemer med kvalitetssikringen.

– Usikre batterier og produksjonsproblemer

Avisen siterte en rekke, anonyme kilder som hevdes å være tidligere og nåværende ansatte ved Gigafactory 1 i Nevada i USA. Blant annet skriver CNBC at kundene bør forvente flere forsinkelser ettersom Tesla fortsetter bygger enkelte komponenter til Model 3 for hånd.

I tillegg hevder nyhetsmediet at manuell montering og dårlig kvalitetssikring har resultert i farlige batterimoduler der cellene er i kontakt med hverandre.

Kort tid etter saken ble publisert, falt Tesla-aksjen stort.

Annonse
Bransjeveteran ser dystert på fremtiden til Tesla.

Tesla svarer

Tesla reagerer sterkt på påstandene til CNBC og omtaler de som “uten rot i virkeligheten”.

“Antydningene om at Tesla noen gang vil levere en bil med et farlig batteri, er helt feil og går imot alt bevis og har ikke rot i virkeligheten”, uttalte bilprodusenten og la til at det ikke ville skje stort hvis to celler med samme volt berører hverandre.

“Det ville blitt som om to nøytrale biter med metall berørte hverandre.”

Til Electrek utdyper Tesla:

“Det er en ekstremt feilinformert og villedende artikkel. For å være helt tydelig, vi ligger godt an med tanke på de tidligere projeksjonene for å oppnå økt produksjon av Model 3, som vi gav tidligere denne måneden.

Som vi har dokumentert godt, vil enkelte deler av produksjonsprosessen være mer manuell frem til vi når full produksjon. Dett er noe Elon (Musk, journ.anm) diskuterte omfattende i konferansesamtalen for kvartal tre og har ikke noe påvirkning for kvaliteten eller sikkerheten til batteriene vi produserer.”

 

Kilder:
Electrek,
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse