Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sikkerhetsoppdatering bød på nye problemer for Outlook-brukere. (Ill.: Microsoft)

Microsoft-oppdatering skaper trøbbel for Outlook-brukere

Slik løser du det.

En Microsoft-oppdatering som skulle tette «Intel-hullet», skapte problemer for AMD-brukerne. Nå er det Outlook-brukere som merker det etter en ny sikkerhetsoppdatering.

Oppdateringstrøbbel

The Register skriver at Outlook 2016 med en sikkerhetsoppdatering fra 9. januar, ikke kan videresende vedlegg i e-postmeldinger i ren tekst. Dette gjelder Microsoft Installer-utgaven (MSI) av e-postprogrammet, men ikke «klikk for å kjøre»-versjonene som for eksempel Office 365.

Oppdateringen skal forhindre at Office-dokumenter kjører skadelig kode når de åpnes, men har også ført med seg noen problemer. Hvis du ønsker å sjekke om din Outlook-versjon er berørt, kan du navigere til menyen for oppdateringer i Outlook. «Klikk for å kjøre»-utgaven har en funksjon som heter «Office Updates», noe ikke MSI har.

Microsoft har heldigvis to løsninger på problemet: Enten å lagre vedlegget midlertidig og deretter legge til vedlegget på nytt i en ny e-post eller å installere oppdateringen KB4011123 (ekstern lenke) som fikser problemet.

Microsoft bekrefter at brukere vil oppleve ytelsestap.

 

Kilder:
Microsoft,
The Register

Stikkord: Microsoft, office, outlook