Theresa May under talen i Davos i går.
Theresa May under talen i Davos i går.

Annonse


– Ingen ønsker å bli kjent som terroristplattformen, eller førstevalget til pedofile

Den britiske statsministeren, Theresa May, har tidligere uttrykt misnøye overfor sosiale medier med krypteringen. Under Verdens økonomiske forum i Davos denne uken, retter hun igjen skarp skyts mot de sosiale mediene.

– Hjem til terrorister og kriminelle

May gjentok det hun tidligere har uttrykt, at selskapene som drifter sosiale medier må jobbe hardere for å slå ned på skadelig innhold. Dette for å møte deres fundamentale, sosiale ansvar. Spesielt var det Telegram som gikk gjennomgå under talen til den britiske statsministeren.

– Vi behøver også å ta ansvar på tvers av industriene fordi mindre plattformer blir raskt hjem til kriminelle og terrorister. Vi har sett det skje med Telegram og vi ønsker å se mer samarbeid fra mindre plattformer som denne. Ingen ønsker å bli kjent som terroristplattformen, eller førstevalget til pedofile”, sa hun under talen.

Telegram-skaper tvitret i forkant av Mays tale at “noen politikere pleier å skylde på verktøyene for handlinger som kan bli gjort med disse verktøyene”. Han la også til at uansett hvor mye politikerne gjør for å undergrave krypteringen, vil terroristene alltids kunne lage egne, krypterte apper.

Annonse


FBI-etterforsker om Apple.

Advarte teknologibransjen

TechCrunch skriver at May også advarte teknologibransjen at den ikke ikke kan være et passivt vitne til plattformene misbrukes og legger til rette for «barnemisbruk, moderne slaveri og spredning av terror- og ekstremistinnhold».

– Vi må gå lenger slik at denne typen innhold fjernes automatisk, sa hun.

 

Kilder:
TechCrunch

Annonse