Steve Yegge langer ut mot Google.
Steve Yegge langer ut mot Google.

Annonse


– Google klarer ikke lenger å innovere

Etter 13 år i Google, forlater programvareutvikleren Steve Yegge selskapet. Samtidig publiserer han et blogginnlegg der han langer ut mot sin tidligere arbeidsgiver.

Langer ut

“Hovedårsaken til at jeg forlot Google er fordi de ikke lenger klarer å innovere. De har så å si mistet muligheten til det”, skriver Yegge i bloggen der han lister opp årsakene til at han forlot selskapet.

Programvareutvikleren omtaler Google som konservative og at selskapet er for fokusert på å beskytte det det har. I tillegg at søkekjempen er blitt for fokusert på konkurrentene som fører til kopiering av andre produkter fremfor å jakte nye ideer.

“Derfor frykter de å ta sjanser og være virkelige innovative”, skriver Yegge som også mener Google er blitt arrogant.

Annonse


Google saksøkes av James Damore.

– Blitt arrogante

“Google har arrogansen til “vi”, ikke “jeg”. Når en organisasjon er så dramatisk suksessfull som Google har vært, kan organisasjonen bli rammet av følelsen av uovervinnelighet, som igjen fører til tragiske resultater: selvtilfredshet, ikke oppfunnet her-syndrom, mistet kontakt med kunder og dårlige, strategiske beslutningsprosesser”, påstår den tidligere Google-ansatte i blogginnlegget.

Likevel legger ikke Yegge skjul på at Google er en fantastisk arbeidsplass, men at han ikke lenger inspireres av å jobbe der. Hans neste stoppested er for øvrig transporttjenesten Gra.

 

Kilde:
Steve Yegge/Medium