Apple HomePod får skryt for lyd og design.

Annonse


– Apple HomePod slår Google, Sonos og Amazon på lydkvalitet

Fra og med fredag kan personer i USA, Australia og Storbritannia forhåndsbestille Apples første smarthøyttaler, HomePod.

Oppdatert, 25. januar, 18:18:

HomePod har også støtte for lydformatet FLAC og vet når eieren er borte. Om så er tilfellet, kan ikke Siri gjøre annet enn å spille musikk.

Skryter av designet

Nettstedet Refinery29 har allerede fått testet HomePod og virker svært positive til hva man har i vente.

Annonse
“Først og fremst ser HomePod bra ut – ganske bra”, skriver nettstedet og legger til at den – heldigvis – er overraskende mindre enn man skulle tro ut ifra bildene.

“Enheten er på størrelse med Sonos One og er mye mindre enn den rektangulære Google-konkurrenten, Google Home Max.

Vi tester Google Home Max.

… og lyden

En smarthøyttaler handler mer om bare utseendet, men HomePod får også skryt av Refinery29 for lydkvaliteten.

“Heldigvis leverer HomePod på det som gjelder: Lyden. Jeg syns at vokalene var tydeligere på HomePod enn Google Home Max, nyeste Amazon Echo og Sonos One. Lyden fra gitarstrengene popper frem og bassnotene har den robuste lyden du ønsker fra dem”, skriver nettstedet og fortsetter:

“Det er også kjekt at samme hvor man er i rommet, er lydkvaliteten til HomePod god. Det skyldes blant annet at HomePod automatisk tilpasser lyden basert på romstørrelsen uten at man trenger å gjøre noe mer. Du trenger ikke å flytte telefonen din rundt i rommen for å sørge for den beste lydkvaliteten som man gjør med andre høyttalere.”

Blant annet har Sonos en liknende funksjon som gjør lydopplevelsen betraktelig bedre.

Apple slryter av HomePod.

Men den har noen begrensninger

Refinery29 mener at Apples økosystem kan være en av utfordringene til HomePod. Blant annet ved at man må abonnere på Apple Music for å få mest ut av smarthøyttaleren.

“For det andre er det kun personen som setter opp HomePod på sin iCloud-konto som kan sende meldinger, sette opp huskelister og få kalendervarsler via stemmekommandoer, selv om andre brukere kan bruke høyttaleren.”

Google Home og Amazon Echo er derimot i stand til å skille mellom ulike stemmer og levere en personlig opplevelse fra person til person.

Har du planer om å kjøpe Apple HomePod?

 

Kilde:
Refinery29

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse