Google vet ofte hvor du er selv om du har deaktivert Bluetooth.
Google vet ofte hvor du er selv om du har deaktivert Bluetooth.

Annonse


Slik sporer Google deg med Bluetooth selv om du deaktiverer Bluetooth

Google sporer deg selv om du har deaktivert Bluetooth i Android OS.

Derfor spores du likevel

Det er Quartz som har funnet ut at Google bruker beacons for å følge deg, selv om Bluetooth-funksjonen altså er skrudd av. Slike sendere er å finne i butikker, museum og andre offentlige steder og gjør det mulig for Google å vite hvor du er.

Google bekrefter at å skru av stedslogging deaktiverer mobilens mulighet til å rapportere Bluetooth beacons tilbake til Google.

Er stedshistorie aktivert på en Android-enhet, prøver Android-mobiler å sende en rekke informasjon til Google, inkludert Bluetooth-enheter som er i nærheten.

Annonse


Slik deaktiverer du sporingen

Den eneste måten å deaktivere dette på, er å deaktivere ikke bare Bluetooth, men Bluetooth-analysen som skjer i bakgrunnen, evt. å sku av stedsloggingen.

Du deaktiverer Bluetooth scanning fra innstillinger – stedsinnstillinger – trykk de tre prikkene øverst til høyre – velg scanning og deaktiver Bluetooth Scanning.

Merk deg dette

Du kan også velge å bruke kun enhetsscanning, altså kun GPS, i stedet for høy presisjon som nyttegjør GPS, WiFi, Bluetooth og datatrafikk for å spore.

Problemet er at i det første nevnte moduset så sendes det beacon-info når Bluetooth er på (og Bluetooth scanning).

Merk også at om man skrur av lokasjonslogging helt av, og aktiverer igjen, så aktiverer Google igjen høy presisjon, altså GPS, WiFi, Bluetooth og datatrafikk

 

Kilde:
Quartz