Her er Mavic Air.
Her er Mavic Air.

Annonse


Den nye DJI-dronen filmer i 4K og er på størrelse med en smarttelefon

Under et arrangement i går kveld norsk tid viste DJI frem en ny drone kalt Mavic Air.

Ny størrelse, ny sensor

Dronen er ultraportabel ved at den foldes sammen og på den måten er den ikke stort større – dog en del tykkere – enn smarttelefonen din. Mange omtaler dronen som en fusjon mellom DJIs Spark og Mavic Pro. Spark er den rimeligere varianten mens Mavic Pro er beregnet for mer viderekommende brukere.

I tillegg til den beskjedne størrelsen, har også kamerasensoren fått en oppgradering. Mavic Air bruker en 24 millimeter vidvinkel CMOS-sensor på 1/2,3-tommer som kan ta stillbilder på opptil 12 megapiksler og filme i 4K-kvalitet ved 24 og 30 bilder i sekunder. Man kan også filme i sakte film ved 120 bilder i sekunder i full-HD.

En ny panoramafunksjon gjør det mulig å stifte sammen 25 bilder til et digert fotografi på 32 megapiksler.

Annonse


Støtter håndgester

Videre har Mavic Air innebygde kameraer og IR-sensorer som brukes for å lage et 3D-kart over omgivelsene, og på den måten skal dronen bevege seg mer nøyaktig over landskapet samtidig som det gjør flyopplevelsen bedre, ifølge DJI.

Mavic Air har også støtte for gester på opptil seks meter avstand slik at man kan bruke håndgester for å starte, følge, fotografere, ta opptak og lande. Det følger selvsagt også med en fjernkontroller som har en rekkevidde på opptil fire kilometer. Batteritiden er for øvrig på 21 minutter og Maveric Air har en topphastighet på 68 km/t.

Prisen starter på 799 dollar når DJI Mavic Air lanseres 28. januar.

Ikke stort større enn en smarttelefon.
Ikke stort større enn en smarttelefon. (Ill.: DJI)

 

Kilde:
DJI