Steffen Langeland fra Stavanger gjør mye kreativt - arbeid han kopibeskytter. Dette er nok til at han nå kan komme til å motta erstatning fra Spotify. Saken er pågående.
Steffen Langeland fra Stavanger gjør mye kreativt - arbeid han kopibeskytter. Dette er nok til at han nå kan komme til å motta erstatning fra Spotify. Saken er pågående.

Annonse


Nordmann dratt med i masseøksmålet mot Spotify

Spotify er midt i et massesøksmål, og en nordmann står midt i det.

Kreativ nordmann

Steffen Langeland er fra Stavanger og skriver filmmanus, sangtekster, dikt og diverse annet kreativt for den internasjonale underholdningsbransjen som freelancer – management har nordmannen i USA, nærmere bestemt Miami, Florida.

“Jeg har fått laget et par demo-sanger sammen med blant andre John Gunnar Akerø, som ligger på min YouTube. Jeg har også en selv-utgitt diktsamling på engelsk, “Mirrors of Life”, også har jeg noen ferdige manus og flere andre spennende ting på gang og mange gode ideer.”

Det ser ut til at saken er den at Spotify lisensierte musikken og betalte artistene og platebransjen, men at alle andre som har vært med på å hjelpe artistene, som blant annet Langeland, ble glemt. Det er blant annet dette massesøksmålet går på.

Annonse
“Jeg har blitt med i et massesøksmål mot Spotify fordi selskapet tilsynelatende har publisert musikalske verk og komposisjoner der jeg er en av rettighetsinnehavrene, uten mitt samtykke eller min viten.”

– Hva kan dette være?

I august dukket det opp to brev i posten fra “United States District Court for the southern District of New York”, og du kan tro Langeland lurte på hva dette gjaldt.

‘”Brevene er i forbindelse med artist og låtskriver, Melissa Ferricks sitt søksmål mot Spotify”, forklarer Langeland oss.

“På postkortene står det i tillegg til mitt navn og adresse, et kontrollnummer, et identifikasjonsnummer og en strekkode”, men det på baksiden står at “jeg er er identifisert som potensiell eier av registrerte kopibeskyttelser i en eller flere musikalske komposisjoner. Dette er fullt mulig da jeg som regel alltid kopibeskytter arbeidet mitt før jeg legger det ut eller sender det rundt.”

Langeland forventer at saken utvikler seg i løpet av et par uker: “Forhåpentligvis i mitt favør. Beløpene kan være alt i fra en krone til kanskje noen tusen. Jeg er åpen for alt, men jo høyere beløp, jo mer gøy er det selvfølgelig.”

Langeland kjenner ikke til andre som er dratt inn i saken som enda ikke er konkludert. ITavisen følger utviklingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse