Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Thor: Ragnarok er tilgjengelig på flere piratsider, lenge før lansering. (Ill.: Marvel)

iTunes-brøler gjorde storfilm fritt tilgjengelig på piratsider – én måned før lansering

Piratgruppe brukte ti timer på å knekke kopisperren.

Storfilmen Thor: Ragnarok lanseres digitalt i USA 19. februar, men en kopi har allerede truffet torrentsider på nett, og det er Apple og iTunes som får skylden.

Ble tilgjengelig i iTunes

På Reddit skriver en bruker, innlegget er senere blitt slettet, at den forhåndsbestilte en kopi av filmen via Vudu – som igjen kobles til iTunes via MoviesAnywhere .

«Men interessant nok dukket den også opp i iTunes-biblioteket mitt (forhåndsbestillinger skal ikke det). Og nå kan jeg se hele filmen i HD. Jeg lastet selvsagt ned den med én gang. Jeg vet den ikke kommer ut før 20. februar», skrev brukeren i innlegget som nå er slettet.

MoviesAnyhwere er en tjeneste som gjør det mulig å se innhold fra iTunes, Google Play, Amazon Movies og Vudu på tvers av tjenestene.

Netflix vil knuse piratkopiering.

Fant veien til piratsider

TorrentFreak skriver at flere brukere forsøkte det samme etter å ha lest originalinnlegget. Disse brukerne opplevde også at «Thor: Ragnarok» forhåndsbestilt via Vudu dukket opp i iTunes, og så ballet det på seg.

Filmen kom senere i hendene på torrentgruppen «EVO» som brukte ti timer på å fjerne beskyttelsen. I skrivende stund er den fritt vilt på ulike torrentsider, og det rundt en måned før digital lansering.

Det gjenstår å se hvordan Marvel reagerer på denne blunderen.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: film, itunes, moviesanywhere