Thor: Ragnarok er tilgjengelig på flere piratsider, lenge før lansering.
Thor: Ragnarok er tilgjengelig på flere piratsider, lenge før lansering.

Annonse


iTunes-brøler gjorde storfilm fritt tilgjengelig på piratsider – én måned før lansering

Storfilmen Thor: Ragnarok lanseres digitalt i USA 19. februar, men en kopi har allerede truffet torrentsider på nett, og det er Apple og iTunes som får skylden.

Ble tilgjengelig i iTunes

På Reddit skriver en bruker, innlegget er senere blitt slettet, at den forhåndsbestilte en kopi av filmen via Vudu – som igjen kobles til iTunes via MoviesAnywhere .

“Men interessant nok dukket den også opp i iTunes-biblioteket mitt (forhåndsbestillinger skal ikke det). Og nå kan jeg se hele filmen i HD. Jeg lastet selvsagt ned den med én gang. Jeg vet den ikke kommer ut før 20. februar”, skrev brukeren i innlegget som nå er slettet.

MoviesAnyhwere er en tjeneste som gjør det mulig å se innhold fra iTunes, Google Play, Amazon Movies og Vudu på tvers av tjenestene.

Annonse
Netflix vil knuse piratkopiering.

Fant veien til piratsider

TorrentFreak skriver at flere brukere forsøkte det samme etter å ha lest originalinnlegget. Disse brukerne opplevde også at “Thor: Ragnarok” forhåndsbestilt via Vudu dukket opp i iTunes, og så ballet det på seg.

Filmen kom senere i hendene på torrentgruppen “EVO” som brukte ti timer på å fjerne beskyttelsen. I skrivende stund er den fritt vilt på ulike torrentsider, og det rundt en måned før digital lansering.

Det gjenstår å se hvordan Marvel reagerer på denne blunderen.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse