Filmskapere prøvde å saksøke angivelig pirat, men en dommer satt stopper for det.
Filmskapere prøvde å saksøke angivelig pirat, men en dommer satt stopper for det.

Annonse


Filmselskap ønsket å saksøke “pirat” – da satt dommeren foten ned

Da selskapet bak filmen “Fathers & Daughters” forsøkte å saksøke en person som angivelig hadde piratkopiert filmen, satt en dommer i Oregon i USA foten ned.

Nektet for å ha lastet ned

Årsaken er at ettersom filmselskapet ikke eier de eksklusive rettighetene til filmen – noe som er påkrevd under United States Copyright Act – kan det ikke gå til søkmål for mulige opphavsrettsbrudd, skriver TorrentFreak.

Lingfu Zhang er mannen som hevdes å ha lastet ned og delt “Fathers & Daughters” uten tillatelse. Han nekter for å ha lastet ned filmen og sa samtidig at filmselskapet ikke lenger eier rettighetene til digital distribusjon.

Ettersom filmskaperne ikke lenger eier disse rettighetene, kan de ikke saksøke noen for å ha krenket opphavsretten, skriver nettstedet.

Annonse
Mann dømt for drift av piratside.

MPAA-seier over piratside

I en annen piratsak i USA, denne i New York, vant rettighetsorganisasjonen MPAA over piratsiden Pubfilm i en føderal domstol i delstaten. Pubfilm må betale nesten 20 millioner dollar i skadeserstatning til MPAA samtidig som domenenavnene blir inndratt.

Summen er basert på de 132 titlene som nevnes i klagen og det regnes 15 000 dollar i skade for hver tittel.

For å hindre at personene bak Pubfilm raskt byttet til et ny domene, holdt rettighetsorganisasjonen søksmålet hemmelig i starten. Det fungerte til å begynne med, men etter at pubfilm.com ble tatt ned, byttet det til pubfilm.ac, forklarer TorrentFreak.

Etter den tid har piratsiden byttet fra domene til domene, men som nå eies av MPAA.

 

Kilder:
TorrentFreak 1,2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse