Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Matt Booty blir den nye Xbox-sjefen. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Han blir den nye sjefen for Halo, Minecraft og Gears of War

Spill: – Han har gjort en utrolig god jobb med Minecraft.

Microsoft lette innad i rekkene da det skulle finne en arvtaker til Phil Spencer for å lede spillavdelingen, Microsoft Studios.

Overtar for Spencer

Mannen som skal fylle Spencers sko blir Matt Booty som frem til nå har jobbet som sjef for Minecraft-divisjonen til Microsoft. Nå blir han den øverste sjefen for utviklere som 343 Industries (Halo-serien), The Coalition (Gears of War), Rare (Sea of Thieves) og Turn 10 (Forza Motorsport).

Spencer ble i fjor forfremmet og har nå ansvaret for alt som har med spill å gjøre fra programvare, strategi og til maskinvare. Booty får ansvaret for spillutvikling- og publisering.

Flere i spillbransjen mener at Microsoft ikke kan konkurrere med Sony på eksklusive titler, men selskapet legger ikke skjul på at det øker satsingen – blant annet er et nytt Fable på vei – og Booty kan komme til å spille en viktig rolle her.

Vi tester Xbox One X.

Har jobbet tett med Minecraft

Under et intervju med Venture Beat i forbindelse med annonseringen, skryter Spencer at den nye Microsoft Studios-toppen. Blant annet for hans innsats med Minecraft.

– Han har gjort en utrolig god jobb med den serien, både før vi kjøpte Mojang og etter, og Minecraft fortsetter å vokse, sier Spencer om Booty.

Booty har en lang historie hos Microsoft Studios som han ble en del av i 2010. Han var involvert da Microsoft lanserte egne spill til Windows Phone og har ledet utviklerlag og publisering på Xbox 360-favoritten, Xbox Live Arcade.

 

Kilde:
Venture Beat

Stikkord: Microsoft, Spill, xbox