Apple satser enda mer i hjemlandet.
Apple satser enda mer i hjemlandet.

Annonse


Apple satser knallhardt i USA – skal bygge enda et nytt campus

Den amerikanske presidenten Donald Trump lovte å bringe flere jobber hjem, og har alltid hatt som mål å få med Apple til å skape flere arbeidsplasser i hjemlandet.

Oppdatert, 22:28:

Som følge av det nye skattesystemet i USA premierer Apple alle i selskapet under “Director”-stilling med 2500 dollar i aksjer.

Trump og Cook har lenge vært mer enige enn mange har trodd

Nå lover Apple at de skal pumpe inn mer enn 350 milliarder dollar inn i den amerikanske økonomien i løpet av de neste fem årene. Nyheten kommer samtidig som den amerikanske økonomien har skutt fart de siste månedene etter Trumps store skattereform.

Annonse


De spytter også inn 5 milliarder dollar inn i et utviklingsfond for produksjon og hevder de skal klare å skape 20 000 nye Apple-arbeidsplasser de kommende fem årene.

25. juli 2017:

Dette sier Tim Cook

“Apple er en suksesshistorie som bare kunne ha skjedd i Amerika, og vi er stolte av å bygge videre på vår lange historie som støtter den amerikanske økonomien.

Vi tror dypt på kraften som finnes i den amerikanske oppfinnsomhet. Vi fokuserer våre investeringer på områder der vi kan ha direkte innvirkning på jobbsøking og jobbberedskap.

Vi følger et dypt ansvar for å gi tilbake til vårt land og de menneskene som bidrar til å gjøre vår suksess mulig”.

“Apple, som allerede er den største amerikanske skattebetaleren, forventer repatrieringsskatt på ca. 38 milliarder dollar – et krav i de siste endringene i skattelovgivningen. En utbetaling av den størrelsen vil trolig være den største av sitt slag som er gjort”, forklares det i pressemeldingen.

De store teknologiselskapene har i mange år skattet til andre land der skatteprosenten er lavere, men dette begynner nå å bli så dårlig PR etter økt fokus på det i mediene, at selskapet nå tar grep.

Nye datasentere og campus

Over 10 milliarder skal brukes til å investere i nye datasentre i hele USA. Selskapet har allerede 84 000 medarbeidere fordelt på 50 stater, men bruker hundretusenvis av arbeidere i Kina for å sette sammen produktene sine.

Selskapet planlegger også å etablere et nytt Apple-campus på et nytt sted – i utgangspunktet skal campuset levere teknisk støtte til kundene:

“Plasseringen av dette nye anlegget vil bli annonsert senere på året”, meldes det i samme pressemelding.

Skryter av app-økonomien

Apple skapte den moderne programvare-økonomien når de åpnet App Store, og har følgende tall å vise til i den ferske pressemeldingen:

“iOS app-økonomien har skapt mer enn 1,6 millioner arbeidsplasser i USA og generert 5 milliarder dollar i inntekter for amerikanske apputviklere i 2017.”

 

Kilde:
Apple