Microsoft forsker på mulighetene til å styre Windows med hjernen.
Microsoft forsker på mulighetene til å styre Windows med hjernen.

Annonse


Microsoft har patentert tankekontroll av Windows

Per i dag kan man bruke Windows 10 på en rekke måter. Man har tastatur, mus og berøring og kan i tillegg bruke øynene. I fremtiden kan man kanskje også bruke hjernen.

Jobber med tankekraft

Microsoft har levert inn en patentsøknad ved patentkontoret i USA, USPTO. Dokumentene avslører planene til Windows-produsenten om at tankekontroll kan bli en ny måte å navigere rundt i Windows 10 på.

Patentet går under navnet “Changing an Application state usin neurological data” ble levert inn i mai 2016 og viser hvordan man kan bruke nevrodata med en enhet for å kontrollere applikasjoner. Enheten i søknaden er koblet til en EEG-sensor (elektroencefalografi) som er i stand til å lese og forstå de elektriske signalene som sendes fra brukerens hjerne.

På den måten kan PC-en utføre handlinger basert på brukerens nevrologiske tilstand.

Annonse


Bilde fra Microsofts patentsøknad.
Bilde fra Microsofts patentsøknad. (Ill.: USPTO/Microsoft)

Telepatisk styring av PC-en

Som patentet forklarer, er det ikke bare å ta å koble hjernen til PC-en for så å surfe rundt på Internett. EEG-sensorer og hjernen må kaliberes for å trenes til å forstå den unike, nevrologiske egenskapen til brukeren og deretter lære å skille mellom ulike elektriske mønstre.

Et av eksemplene til Microsoft omhandler telepati og at man blant mer kan flytte musepekeren kun ved hjelp av tankekraft. Eller å lime tekst i et tekstredigeringsprogram med den riktige formateringen.

Hvilken måte foretrekker du å bruke Windows 10 på? Mus og tastatur, berøring eller øynene?

 

Kilde:
The Register