Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Å strømme piratmateriale på Facebook er såpass lett at vi regner med at tjenesten kommer til å gjøre noe med det i langt større grad fremover. (Ill.: Terje Sollie/Pexels)

Strømmet sport på Facebook til flere tusen – 55 000 kroner i bot, men det kunne gått mye verre

Kunne havnet i fengsel.

Hvem som helst kan teoretisk strømme hva som helst på Facebook, men tar man sjansen kan man også blir blakk.

Strømmet boksevent til flere tusen

Det er ikke ofte vi hører om saker der enkeltpersoner retter et kamera mot en TV og strømmer det han eller hun ser på et stort sosialt nettverk, og samtidig får problemer med lovens lange arm grunnet det. Merkelig nok egentlig, det er jo så lett.

Uansett har Craig Foster fra Storbritannia et problem nå. Han direktesendte nemlig boksekampen Anthony Joshua vs Wladimir Klitschko. Dårlig ide.

Dette fordi store boksekamper koster ekstra (Foster betalte selv 220 kroner for direkteeventet) og TV-kanalen Sky har nok betalt mye for lisensen. Ser de slik piratkopiering, blir de derfor ekstra ikke happy for det.

Streng britisk lov

Foster risikerte faktisk opp til 10 år i fengsel for strømmingen, men slipper altså unne med et pengebeløp fordi Sky valgte å kjøre dette som en piratsak i stedet for å nyttegjøre det komplette britiske lovverket i en rettsal.

Sky hevder 4250 personer så kampen han strømmet, men slik loven fungerer, er det ikke en gang nødvendig å bevise økonomiske tap som følge av strømmingen.

Det var for øvrig lett for Sky å fakke Foster da strømmen var vannmerket. Dessuten hadde Foster samme Facebook-kontoinfo som det han handlet direktesendingen med.

Facebook gjør ingenting

Det mest imponerende teknisk er at Facebook faktisk gir folk så mye strømmebåndbredde, altså nok til å servere innholdet til mange tusen om Skys påstander stemmer.

Vi tipper Facebook vil sette stopper for dette på en eller annen måte, eller lettere kunne oppdage at man strømmer innhold fra en TV.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: facebook, fildeling, pirat, strømming