Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Personer utenfor Apple Store i New York. Bildet er tatt ved en annen anledning. (Ill.: Pexels)

Nå står folk i kø utenfor Apple Store, men ikke for ny iPhone

Kundene flokker til butikkene.

Nettstedet Business Insider melder om at det er kødannelser utenfor flere Apple Store i USA. Årsaken er ikke en ny produktlansering.

Ikke for iPhone, men for batteri

Nei, i stedet er det iPhone-brukere som ønsker å dra nytte av tilbudet om rimeligere batteribytte, melder nyhetsmediet som skriver at butikkene sliter med å håndtere den store pågangen og etterspørselen etter batterier.

Ved enkelte Apple-butikker er køene så lange at folk må vente flere timer med å få hjelp, og flere butikker har satt opp et køsystem dedikert til kunder som ønsker å bytte batteri.

Pågangen fører til at mange ikke har nytt batteri på dagen da Apple Store blir nødt til å bestille opp nye. Forrige uke skrev vi at ventetiden for enkelte modeller kan være opptil flere måneder.

Slik kan du bytte iPhone-batteri.

– Ikke alle behøver nytt

Business Insider har vært i kontakt med flere ansatte ved ulike Apple Store i USA. Flere av dem sier at enkelte av kundene har iPhoner som ikke er avhengig av nytt batteri. Apple kjører tester på batteriet for å se hvor mange ladesykluser det har vært gjennom og hvor mye av originalkapasiteten som gjenstår.

Ut ifra det kan selskapet sjekke om batteriet trenger å byttes ut.

– Jeg vil anslå at rundt ti prosent av telefonene vi har kjøpt batterier til, faktisk trenger et batteri basert på tester, sier en ansatt til nyhetsmediet.

– Jeg syns synd på personene som faktisk trenger batteri og er nødt til å vente fordi andre tror Apple har «salg» på batterier, sier en annen.

Batteribyttene kommer i forbindelse med at Apple har satt ned prisen etter avsløringene om at selskapet forringer ytelsen i iPhoner med svake batterier.

 

Kilde:
Business Insider

Stikkord: Apple, iphone