Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et utvalg av de originale uttrykksikonene til iPhone. (Ill.: Angela Guzman)

– Livet mitt endret seg da jeg designet iPhone-emotikoner

– De har revolusjonert vår kulturs måte å kommunisere på.

I et blogginnlegg på Medium forteller Angela Guzman hvordan designingen av emotikoner for Apple og iOS, endret livet hennes. Guzman har tidligere jobbet i Apple og Airbnb og er nå designer i Google.

Fikk lærlingplass i Apple

Det hele startet i 2008 da hun fikk lærlingplass i Apple i avdelingen som designet iPhone som ble lansert året før. Den første oppgaven hun fikk var å jobbe med uttrykksikoner.

Guzman svarte “nei” på spørsmål om hun visste hva et emotikon var, noe store deler av verden heller ikke helt visste noe om på den tiden.

“Dette kom til å endre seg ettersom iPhone snart ville gjøre dem populære overalt med inkluderingen av et emotikontastatur”, skriver hun på medium.

Så startet arbeidet med å designe dem, designeren tegnet hundrevis av dem.

Utleier saksøkte par etter han følte seg lurt.

Så ikke for seg revolusjonen som kom

I innlegget skriver Guzman at det første uttrykksikonet hun tegnet, var en forlovelsesring. Hun valgte den fordi den var utfordrende med ulike teksturer som metall og perle. Å tegne ringen tok faktisk en hel dag, forklarer hun, men det tok ikke lang tid før hun designet flere om dagen.

Mye har skjedd siden uttrykksikonene til Apple ble lansert november 2008, og de seneste årene har bruken tatt helt av. Guzman skriver at hun ikke ante hvordan dette ville påvirke måten vi kommuniserer på.

“Jeg hadde ingen anelse om at få måneder etter vi ble ferdige med et slikt prosjekt, ville det revolusjonere vår kulturs måte å kommunisere på og hvordan emotikonet ville dukke opp overalt. og jeg mener overalt: leker, klær, klistremerker, godteri, musikkvideoer, bøker, smykker, landemerker, filmer og hva som helst”, skriver designeren.

Hun var, sammen med Raymond, hennes mentor i Apple og som omtales som en av de beste emotikondesignerne i verden, personene bak de 500 uttrykksikonene som ble lansert til iPhone i 2008. Duoen ble senere tilkjent et amerikansk patent for dem.

– Det er magi

I blogginnlegget beskriver hun prosjektet som et av hennes favoritter til dags dato, og det som bidro til å oppleve hennes eget “ikigai”.

“Dette japanske uttrykket er definert som plassen hvor ens lidenskap, oppdrag, kall og yrke krysser. Som noen vil kalle grunn til å stå opp om morgenen – bokstavelig talt meg i 2008. Jeg stod ivrig opp, og på de dagene jeg syklet, bar jeg sykkelen opp tre, lange trapper på vei til jobb med et stort smil. Det er magi””

 

Kilde:
Medium/Angela Guzman

Stikkord: Apple, emotikon, iphone