Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Senator ønsker svar av Apple. (Ill.: Apple)

Senator ber Apple om svar etter iPhone-bremsing

– Indikerer at det burde ha vært mer åpenhet.

Reuters har fått tilgang på et brev der lederen for senatkomiteen i USA ber Apple svare på spørsmål rundt selskapets struping av ytelse i iPhone-modeller med svake batterier.

Senator ønsker svar

I et brev til Apple-sjef Tim Cook denne uken, skriver senator John Thune, leder for Commerce, Science and Transportation Committee at «det høye antallet forbrukerkritikk mot selskapet i kjølvannet av innrømmelsen indikerer at det burde ha vært mer åpenhet», rapporterer Reuters.

Samtidig ber han Apple om å klargjøre om selskapet vurderte å tilby gratis erstatning av batteri, rabatter for nye batterier og om selskapet hadde tilbudt kundene å velge bort nedjustering av ytelsen i telefonen.

Thune spør også om slik programvare er blitt brukt i tidligere iPhone-modeller. Han ønsker svar av Apple innen 23. januar.

Selskapet har ikke svart på Reuters’ forespørsel om en kommentar.

Slik kan du bytte iPhone-batteri.

Apple beklaget

Apple innrømmet først forringelsen av ytelsen i enkelte iPhone-modeller etter at avsløringer viste dårligere resultater på de berørte enhetene. Selskapet sendte senere ut en beklagelse og senket prisene for batteribytte fra 799 til 299 kroner.

I tillegg lovet Apple å implementere en ny funksjon i iOS som gir brukerne oversikt over batteriets tilstand.

Som The Verge påpeker kunne Apple ha unngått dette ved å designe smarttelefoner med større batterier som ikke degenerer like raskt eller gjøre det enklere å bytte dem.

Hevder at iPhone X selger dårlig.

Massesøksmål og etterforskninger

I kjølvannet av avsløringene og bekreftelsen fra Apple, er det blitt sendt inn flere massesøksmål mot Apple. Myndighetene i Frankrike undersøker også saken.

Flere spekulerer i at Apple bremset opp iPhonene for å få dem til å kjøpe nye iPhoner i stedet for å bytte batteri, noe selskapet nekter for.

Samsung, LG og andre mobilprodusenter avviser at de tukler med ytelsen.

 

Kilder:
The Verge,
Reuters

Stikkord: Apple, iphone