Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det var selvsagt flere som måtte leke seg med eldre programvare. (Ill.: Khaos Tian)

Denne uken hadde du muligheten til å dumpe iOS 11 og installere iOS 7 – det var det flere som gjorde

Festaften for de med eldre iPhone-modeller.

Apple gjorde feil, igjen.

Rotet litt igjen

De aktiverte nemlig digital signering av alle iOS-versjoner helt ned til iOS 6 (september 2012) for alle støttede enheter sent i går.

Det kan se ut til at Apple plutselig sluttet å signere samtlige iOS-versjoner for eldre modeller. Da de aktiverte dette igjen, gjorde de en feil som medførte at veldig gamle iOS-versjoner, helt tilbake til 6, kunne lastes ned til iPhone, iPad og iPod Touch.

Visse synes det er moro å leke seg med gammel programvare, mens andre opplever iOS 11 som veldig treg på eldre maskinvare og var glade for feilen.

iOS 7 bedre for iPhone 5?

«Jeg løp opp til foreldrene mine sitt rom for å redde min fars iPhone 5s og iPad mini 2 som begge lider med iOS 11. Jeg klarte å nedgradere til iOS 7.1.1 og nedgraderte iPhone 5 til 7.1.1. Jeg er så glad!».

Tipset for å ikke bli oppgradert om man ønsker en så gammel versjon, er å installere en tvOS beta-profil. Dette blokkerer visstnok OTA-oppdateringer.

For 11 timer var moroa over, men de som installerte en eldre versjon kan oppgradere til iOS 11.2.2, iOS 11.2.1 og iOS 11.2.2.

 

Kilder:
MacRumors
Reddit

Stikkord: Apple, iphone, sikkerhet