Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det rettes påstander mot Google og svartelisting av ansatte. (Ill.: Pexels)

– Google svartelistet ansatte med konservative synspunkter

«Jeg kommer aldri til å ansette deg.»

I fjor fikk James Damore sparken i Google, etter hans «mangfoldmanifest» ble lekket. I forbindelse med hans søksmål har det dukket opp ytterligere påstander mot selskaper.

Svartelistet personer

Blant annet hevdes det i søksmålet at ledere i Google svartelister ansatte som uttrykker «konservative synspunkter i politiske debatter». Disse personene dukker opp, ifølge påstandene, opp på faktiske lister og ledere er åpne for at de ikke ønsker å ansatte disse personene.

«Jeg kommer aldri noensinne til å ansatte/overføre deg til min avdeling. Aldri», skal en leder ha skrevet på et internt forum, ifølge søksmålet.

En annen skrev: «Jeg har en nedskrevet svarteliste med personer som jeg aldri vil tillatte eller ha i nærheten av min avdeling, det basert på synspunkter og hvordan de behandler kolleger. Den svartelisten ble litt lenger i dag».

Google saksøkes av James Damore.

Foreslo «rettssaker»

En av lederne vurderte å opprette en åpen liste med navnene til ansatte. I et internt innlegg skrev hun følgende:

«Jeg ser for meg noe som et google-dokumentet som aksepterer kommentarer og som rapporterer om ansatte som ikke støtter mangfold.» Hun la også frem en idé om å utføre «rettssaker» for personer på listen for å bestemme om de hører til i selskapet eller ikke, kommer det frem i søksmålet.

Innlegget til den kvinnelige lederen i Google.
Innlegget til den kvinnelige lederen i Google. (Ill.: Damore lawsuit)

Som Business Insider påpeker, mangler søksmålet detaljer fra bakgrunnen til de sterke reaksjonene til lederne. Disse blir kun karakterisert som «taktfulle, konservative synspunkter uttrykt i politisk-ladede debatter».

 

Kilde.
Business Insider,
Damore lawsuit

Stikkord: Google, søksmål