Det rettes påstander mot Google og svartelisting av ansatte.
Det rettes påstander mot Google og svartelisting av ansatte.

Annonse


– Google svartelistet ansatte med konservative synspunkter

I fjor fikk James Damore sparken i Google, etter hans “mangfoldmanifest” ble lekket. I forbindelse med hans søksmål har det dukket opp ytterligere påstander mot selskaper.

Svartelistet personer

Blant annet hevdes det i søksmålet at ledere i Google svartelister ansatte som uttrykker “konservative synspunkter i politiske debatter”. Disse personene dukker opp, ifølge påstandene, opp på faktiske lister og ledere er åpne for at de ikke ønsker å ansatte disse personene.

“Jeg kommer aldri noensinne til å ansatte/overføre deg til min avdeling. Aldri”, skal en leder ha skrevet på et internt forum, ifølge søksmålet.

En annen skrev: “Jeg har en nedskrevet svarteliste med personer som jeg aldri vil tillatte eller ha i nærheten av min avdeling, det basert på synspunkter og hvordan de behandler kolleger. Den svartelisten ble litt lenger i dag”.

Annonse


Google saksøkes av James Damore.

Foreslo “rettssaker”

En av lederne vurderte å opprette en åpen liste med navnene til ansatte. I et internt innlegg skrev hun følgende:

“Jeg ser for meg noe som et google-dokumentet som aksepterer kommentarer og som rapporterer om ansatte som ikke støtter mangfold.” Hun la også frem en idé om å utføre “rettssaker” for personer på listen for å bestemme om de hører til i selskapet eller ikke, kommer det frem i søksmålet.

Innlegget til den kvinnelige lederen i Google.
Innlegget til den kvinnelige lederen i Google. (Ill.: Damore lawsuit)

Som Business Insider påpeker, mangler søksmålet detaljer fra bakgrunnen til de sterke reaksjonene til lederne. Disse blir kun karakterisert som “taktfulle, konservative synspunkter uttrykt i politisk-ladede debatter”.

 

Kilde.
Business Insider,
Damore lawsuit

Annonse