Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Jennifer Lawrence og Liam Hemsworth i The Hunger Games: Mockingjay - Part 1. (Ill.: Lionsgate)

Apple lager TV-serie med «Hunger Games»-regissør

Nå skal de konkurrere med Netflix og HBO om den neste «Game of Thrones».

Apple er på god vei inn i strømmemarkedet for TV-serier og ser ut til å ha sikret noen store navn til å utvikle innhold.

Jobber med ny TV-serie

Deadline melder at teknologigiganten jobber med en TV-serie som skrives av Steven Knight, skaperen av «Peaky Blinders», og regisseres av Francis Lawrence, som har flere «The Hunger Games»-filmer på CV-en.

Tidligere har selskapet vist interesse for en versjon av antologiserien «Amazing Stories» av Steven Spielberg og bestilt en dramaserie satt i verdensrommet fra Ronald D. Moore, skaperen av «Battlestar Galactica». Apple ønsker også å lage en dramaserie med Jennifer Aniston og Reese Witherspoon i rollene.

iPhone-produsenten har i tillegg snakket med «Breaking Bad»-skaperen, Vince Gilligan.

Dette er Netflix, bare gratis.

En egen «Game of Thrones»

I fjor sommer kom rapportene om at Apple skal bruke 1 milliard dollar på utvikling av nye TV-serier som kan konkurrere med kritikerroste «Game of Thrones» og «Westworld».

Det er usikkert hvordan Apple planlegger å distribuere det egenproduserte innhold. «Carpool Karaoke» blir vist gjennom Apple Music, men det spørs om en strømmetjeneste er best egnet til TV-serier. Man kan bare håpe at Apple velger Netflix-modellen som handler om å gjøre strømmetjenesten tilgjengelig på så mange plattformer som mulig, i stedet for å låse tjenesten til kun egne enheter.

 

Kilde:
Deadline

Stikkord: Apple, tv