Det spørs om man trykker på en knapp, så spretter den store skjermen ut, som fra den corny reklamen fra 2014.
Det spørs om man trykker på en knapp, så spretter den store skjermen ut, som fra den corny reklamen fra 2014.

Annonse


Samsung kan komme Microsoft i forkjøpet med egen “Surface Phone”

Vi har i flere måneder hørt rykter om en ny type enhet som kanskje med tid og stunder tar over for mobilen.

Microsoft ser ut til være selskapet som har vært mest på ballen med et slikt produkt, fordi de ikke klarte å henge med i dagens mobil-race, men en ny mobil-idsalder kan komme allerede i år eller tidlig 2019.

Kommer Surface Phone eller Galaxy X først?

Dette er enheter som i utgangspunktet fungerer som en mobil, men som kan brettes ut og dermed plutselig blir et nettbrett på over 7 tommer man kan koble et tastatur til og få unnagjort litt jobb med, eller underholdes, om det er på planen.

Samsung har tidligere hintet til en lansering i 2018 for et slikt produkt, etter å ha brukt mange år på å mestre en rekke typer panel-teknologi.

Annonse


Sjekk ut dette Samsung-konseptet fra 2014:

Nå ser det ut til at både Microsoft og Samsung har kommet frem til at teknologien er moden nok, og siden Samsung visstnok har startet sin masseproduksjon, i hvert fall testingen av den, betyr det nok at Surface Phone heller ikke er så langt unna.

Vi tviler på at Microsoft ønsker å plasseres på sidelinjen før de allerede har fått noe ut på markedet. Her gjelder det å kapre forbrukernes mind share før andre frister mer.

Kan komme i desember

Det er snakk om at panelene skal utvikles i mars, og at produksjonen av dem starter i september med masseproduksjonen av det endelige produktet i november. Med andre ord rekker Samsung kanskje å lansere i desember, eller tidlig neste år.

Når enheten er helt brettet ut er panelet visstnok på 7,3 tommer.

Samsung omtaler produktet, og det som nok blir en produktserie, som et produkt som skal konkurrere i ultra-premium-segmentet, altså et hakk over premium-segmentet der Samsung S8 og iPhone X befinner seg.

Både ytelse og pris blir langt høyere enn dagens toppmodeller, så vi snakker trolig 14 000 til 16 000 kroner. Om produktene blir en hit, regner vi med å se billigere produkter grunnet bruk av billigere materialer.

 

Kilde:
ETNews