Bytons SUV er proppet med spennende teknologi.
Bytons SUV er proppet med spennende teknologi.

Annonse


Her kan Tesla få en skikkelig teknologikonkurrent

Etter en rekke hint og små avsløringer, har det kinesiske oppstartsselskapet BYTON avduket sin første elbil. Den er proppet med spennende teknologi.

En 40-tommers delt opplevelse

SUV-en selskapet viste frem er “85 prosent ferdig” og skal etter planen lanseres i Kina i 2019 før den året etter finner veien til USA og Europa, og den har mange spennende funksjoner.

For eksempel sitter det kameraer i B-stolpene som bruker ansiktsgjenkjenning for å detektere eieren og låse opp dørene. Det sitter også et slik kamera på dashbordet for ulike sjåførprofiler. En trio med kameraer erstatter sidespeilene (hvis regulatorer godkjenner det) der det midtre kameraet filmer bakover for å gi en panoramisk opplevelse på dashbordet.

Venter du på Tesla Model 3?

Annonse


Kommer i 2020

Det er dashbordet som står i sentrum, bokstavelig talt, i BYTONs første elbil. Den består av en gigantisk skjerm på 40 tommer, som selskapet kaller “Shared Experience Display”. Her kan man kontrollere valg som på tradisjonelle infotainmentsystemer, som musikk, radio, klima, og det gjøres med håndgester, tale og berøring.

Integrert i rattet er nok en skjerm som mer eller mindre er et Android-nettbrett. Denne kan brukes til å styre den gigantiske skjermen mens man kjører.

SUV-en vil ifølge BYTON ha en maksimal rekkevidde på 520 kilometer drevet av en batteripakke på 95 kWt. Opplading til 80 prosent skal ta kun 30 minutter. Enn så lenge er det ukjent om modellen kommer til Norge.

 

Kilde:
Electrek