Nye Nokia 6 er blitt mindre og har kraftigere prosessor.
Nye Nokia 6 er blitt mindre og har kraftigere prosessor.

Annonse


Nye Nokia 6 får mye kraftigere prosessor, men én ting vil skuffe deg

For et år siden annonserte, HMD Global, som i 2016 kjøpte rettighetene til Nokia-merkevaren, selskapets første mobil, Nokia 6. Siden gang har HMD lansert en rekke smarttelefoner, som flaggskipet Nokia 8, og tradisjonelle mobiltelefoner som en nyversjon av klassikeren Nokia 3310.

Nå er oppfølgeren til Nokia 6 her.

Mindre og kraftigere

2018-modellen har på mange områder flere likheter med originalen fra i fjor, men den også skilte med en mye kraftigere prosessor og at formfaktoren er krympet noe ved at kantene rundt skjermen er blitt smalere. Det betyr at fingersensoren er flyttet til baksiden.

Skjermen er fortsatt like stor med 5,5 tommer og med 1080p-oppløsning.

Annonse


Hva gjelder brikkesett, drives nye Nokia 6 av Snapdragon 630 som må sies å være en solid oppgradering fra 2017-modellen som ble drevet av det svakere Snapdragon 430-brikkesettet.

Andre spesifikasjoner:

  • 32 og 64 GB internlagring.
  • 4 GB minne.
  • 16 megapiksler hovedkamera, 8 megapiksler foran.
  • USB-C og 3,5mm lydutgang.
  • 3000 mAh batteri.

Microsoft-toppen støttet ikke Nokia-oppkjøpet.

Kina først

Den største overraskelsen med denne lanseringen er at Nokia 6 2018 leveres med Android 7.1 Nougat og ikke mye nyere Nokia 8 Oreo. HMD lover riktig nok at en Oreo-oppdatering skal komme raskt.

I år som i fjor blir Nokia 6 først tilgjengelig i Kina før den slippes i andre markeder. Førstegenerasjon Nokia 6 ble omsider tilgjengelig her til lands, og det samme vil trolig skje med nykommeren.

Har du kjøpt en av de nye Nokia-mobilene?

 

Kilde:
Neowin