Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Intel fortsetter å bedyre at de ikke har gjort noe galt og peker i stedet på at "alle de andre" gjorde det samme. (Ill.: Intel)

Intel sier de skal oppgradere CPU-ene – påstår det egentlig ikke er noen feil

Viker ikke en tomme.

Intel påstår det ikke er en feil i deres produkter og at de er designet for å fungere slik selv om hullet som er oppdaget rammer alle maskiner siden 1995, og potensielt kan stjele passordene dine kun ved å besøke en farlig nettside.

Følg Intelgate.

– Det er ingen feil, alle gjorde det samme

Som om ikke det er nok for Intel og dårlig PR, kunne vi i dag melde at «Intel-topp solgte aksjer for 24 millioner dollar – visste om de alvorlige sårbarhetene«.

Uansett: i nok et presseskriv skryter Intel av samarbeidet de har med resten av bransjen for å tette hullet, og hinter samtidig til noe interessant som over tid muligens vil fjerne ytelsestapene helt (for de forekommer, men det er avhengig av systemet ditt).

Intel melder at de og deres partnere har «gjort betydelige fremskritt når det gjelder distribusjon av oppdateringer som både programvareoppdateringer og fastvareoppdateringer.»

Med andre ord kan det komme oppdateringer til CPU-en din, også, som muligens vil fjerne mye av det potensielle ytelsestapet.

Kommer det CPU-oppdateringer også?

«Intel har allerede dyttet ut oppdateringer for de fleste CPU-produktene introdusert de siste fem årene», heter det i pressemeldingen.

Vi er ikke sikre på om dette gjelder Windows 10 og Linux-oppdateringene som har kommet, eller om de nå ruller ut nye CPU-drivere via Windows Update. Vi har ikke sett noe slikt skje enda.

«Intel forventer å lansere oppdateringer for mer enn 90 prosent av CPU-ene», hevder Intel som tror de klarer det innen neste uke.

Intel om ytelsestap

«Intel mener fremdeles at disse oppdateringene er er veldig arbeidsbelastningsavhengige og at for den gjennomsnittlige datamaskinbrukeren bør det ikke være betydelig og vil bli redusert over tid.

Selv om det er visse arbeidsbelastninger der ytelsesvirkningen fra programvareoppdateringene i utgangspunktet kan være høyere, vil ytterligere identifisering, testing og forbedring av programvareoppdateringene redusere denne innvirkningen.»

Brikkegiganten oppfordrer på tampen å ha automatiske oppdateringer påslått.

 

Kilder:
Intel
Intel

Stikkord: intel, intelgate