En kraftigere Nissan Leaf forventes til høsten.
En kraftigere Nissan Leaf forventes til høsten.

Annonse


Hevder høstens Nissan Leaf får mye bedre rekkevidde

I starten av forrige måned kunngjorde Nissan de norske prisene på det som kan en av de mest populære elbilene på norske veier i 2018. Vi snakker selvsagt om nye Leaf.

Bedre rekkevidde og større batteri

Mens de første modellene som ventes til våren lanseres med en batteripakke på 40 kWt og en estimert EPA-rekkevidde tilsvarende 241 km, har den japanske bilprodusenten gjort det klart en ny modell, med større batteri og lengre rekkevidde, kommer til høsten.

Nå hevder nettstedet Push EVs at det har fått tilgang til informasjon om den kommende Leaf-utgaven som omtales som “E-Plus”. Ifølge nyhetsmediet vil modellen ha en batteripakke på rundt 64 kWt som gir en anslått EPA-rekkevidde på tilsvarende 362 km, noe som er betydelig mer enn modellene som ventes til våren.

En Leaf for de fartsglade?

Annonse


Hurtigere hurtiglading

Push EVs hevder samtidig at Nissan planlegger å bytte ut AESC-batteripakken, selskapets egenutviklede batteri som det solgte unna i fjor sommer, med den LG-produserte batteripakken Chem.

En annen interessant detalj med informasjonen til Push EV, er påstanden om at E-Plus-utgaven vil ha støtte for 100 kW-hurtiglading. Den normale utgaven støtter hurtiglading opptil 50 kW.

Merk at dette enn så lenge er bare rykter, så det kan være lurt å ta det med en klype salt inntil vi vet noe mer håndfast.

Har du planer om å kjøpe Nissan Leaf 2018?

 

Kilde:
Push EVs