Hopp til navigasjon Hopp til innhold
OnePlus 5T er en av telefonene som kan være utsatt. (Ill.: OnePlus)

Dette er Android-toppmobilene som er utsatt for Intel-hullet

Så å si kan samtlige være utsatt, men Google sier det er vanskelig å utnytte sårbarhetene.

Etter de første avsløringene rundt de alvorlige sårbarhetene i Intel-prosessorer, har det kommet frem at så å si alle, nyere prosessorer er utsatt for angrep. Det inkluderer ARM-prosessorer som dagens smarttelefoner bruker.

Potensielt utsatt

ARM, gruppen som overser brikkesettene, har lagt ut en liste over hvilke prosessorer som rammes av de ulike variantene av sårbarhetene. Kort fortalt betyr det at samtlige av dagens toppmodeller kan være utsatt for angrep. Gruppen nevner prosessorer som Cortex-A73 som sitter i brikkesett som Qualcomm Snapdragon 835, Huawei Kirin 970 og MediaTek Helio X30.

De nevnte brikkesettene sitter i modeller som:

  • Huawei Mate 10 Pro.
  • LG V30.
  • Samsung Galaxy S8 og Note 8 (i enkelte områder, deriblant USA).
  • Sony Xperia XZ Premium.
  • OnePlus 5T.
  • Nokia 8.
  • HTC U11.Dette må du vite som Google-bruker.

Hvis du har en Google-telefon, som Pixel/XL, Pixel 2/XL eller Nexus 5X skal du allerede ha fått oppdateringen. Google skriver i et støtteinnlegg at endringer som begrenser mulighetene for angrep, ble sluppet til mobilprodusentene i desember. I tillegg melder selskapet at undersøkelser har vist at det er vanskelig å utnytte sårbarhetene på majoriteten av Android-enhetene.

Samsung Exynos 8895, som sitter i enkelte utgaver av Galaxy S8 og Note 8 (deriblant i Norge), bruker Cortex-A53-prosessorer og denne nevnes ikke på listen til ARM.

Vi venter på informasjon fra produsentene om detaljer rundt oppdateringer som tetter hullet.

 

Kilde:
ARM

Stikkord: android, intelgate