Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Xiaomi nærmer seg børsnotering. (Ill.: Xiaomi)

Xiaomi kan stå for den største børsnoteringen i historien

Opplevde et formidabelt 2017.

Under syv år har gått siden Xiaomi i 2011 lanserte en smarttelefon. Nå melder flere medier at det privateide selskapet nærmer seg børsnotering.

Oppsving i 2017

Når det skjer vil det trolig være den største noteringen i historien. Forbes skriver at markedsverdien til Xiaomi er på minst 50 milliarder dollar, over 400 milliarder kroner, noe som i så fall dobler børsnoteringen til kinesiske Alibaba for tre år siden.

Etter en liten nedgang i 2016 – da selskapet uttalte at det vokste for raskt – opplevde Xiaomi et mye bedre år i fjor og passerte blant annet Apple og iPhone i det kinesiske markedet i det andre kvartalet. Dette takket være nye modeller og salgsmetoder, skriver Forbes.

Xiaomi satser ikke bare på smarttelefoner.

Spreke mål

Xiaomi selger i hovedsak smarttelefoner på nett, men har den seneste tiden også økt satsingen på fysiske butikker. Selskapet planlegger å åpne 1000 «Mi Home»-butikker innen 2019, noe som er det dobbelte av det totale antallet Apple-verden globalt.

Det er et ledd i å nå målet om å sende ut 100 millioner smarttelefoner årlig fra 2018, noe som skjer med sterk konkurranse fra andre, kinesiske kjemper som Huawei, Oppo og Vivo.

 

Kilde:
Forbes

Stikkord: Mobil, xiaomi