Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den klassiske trehjulingen blir elbil. (Ill.: Morgan Motors)

Ikonisk trehjuling gjør comeback som elbil

Men det spørs om den kommer til Norge.

Den britiske sportsbilprodusenten Morgan gjenoppliver den klassiske trehjulingen som, gjennom et samarbeid med Frazer-Nash Energy Systems, gjenopplives som en elbil.

En ordentlig klassiker

Produksjonen av Morgan EV3, som bilen heter, kan starte så tidlig som tre kvartal i det inneværende året. Morgan har ikke delt noen detaljer rundt hvor mange biler det planlegger å produsere eller hvor den blir tilgjengelig. Bilen ble opprinnelig vist frem under bilutstillingen i Genève i 2016 og senere samme år lanserte Morgan et begrenset opplag av den.

Morgan sier i en uttalelse at EV3 vil bestå av egenskaper som en helt ny arkitektur, hurtigladingteknologi og forbedret akselerasjon. Elbilen vil ha en estimert rekkevidde på 120 miles, 193 km, og en toppfart på rundt 130 km/t.

Steve Morris, Managing Director og Morgan Motor Company, sier i pressemeldingen at den største utfordringen ligger i å introdusere elbilteknologi i selskapets fabrikker og sørge for at alt fungerer på en robust og sikker måte, og at Frazer-Nash Energy Systems hjelper til med å sørge for at det skjer.

Jaguar E-Type blir elbil.

 

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil, morgan