Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bytons elbil har en gigantisk skjerm. (Ill.: Byton)

Dette blir virkelighet i biler om kun ett år

Men ønsker sjåførene det?

BYTON er det internasjonale datterselskapet til det kinesiske oppstartsselskapet Future Mobility Corp. Selskapet, som ledes av tidligere topper i Tesla, BMW og Nissan, har planer om å innta det amerikanske og europeiske markedet i løpet av få år.

En unik og gigantisk skjerm

I fjor høst startet BYTON å sende ut små hint om den første elbilen til selskapet som blir en crossover med «over 300 miles rekkevidde». Det tilsvarer drøyt 480 kilometer. Nå annonserer selskapet at elbilen skal vises frem under CES 2018 som sparkes i gang tirsdag kommende uke.

Den mest unike funksjonen med bilen, av hva vi har sett så langt, er trolig den gigantiske skjermen som er den største noensinne i en bil og som dekker så å si hele dashbordet. Skjermen er 20 cm høy og 125 cm bred.

Skjermen skal kunne styres med håndgester slik at man ikke er nødt til å trykke på den, og BYTON planlegger å implementere flere funksjoner inn i brukergrensesnittet, men har så langt ikke gått inn i detalj på dette.

Kina er blitt en storaktør i elbilmarkedet.

Kommer til Europa i 2020

Elbilen skal etter planen lanseres i Kina 2019, før den ventes til USA og Europa året etter. For øyeblikket er det for tidlig å si om den blir tilgjengelig her til lands, men ettersom Norge er et av de største elbilmarkedene i verden fordelt på antall innbyggere, skal man ikke se helt bort fra det.

Vi kommer til å følge avsløringene fra BYTON under CES.

BYTON planlegger ytterligere to biler, en sedan og en MPV (multi-purpose vehicle), som skal bygges på samme plattform.

Full avduking finner sted under CES 2018.
Full avduking finner sted under CES 2018. (Ill.: Byton)

Ser du nytten i en slik gigantisk skjerm i en bil?

 

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil, byton, ces18