Google gjør som andre teknologi-giganter og skatter der det er billigst via en rekke smutthull.
Google gjør som andre teknologi-giganter og skatter der det er billigst via en rekke smutthull.

Annonse


Slik sparer Google milliarder av dollar i skatt

Alphabet Inc. flyttet over 15,9 milliarder euro til et skjell-selskap i Bermuda i 2016 for å spare stort på skatten: minst 3,7 milliarder dollar sparte de i skatteutgifter i 2016.

Nyttegjør Irland og Bermuda

Google sparer skattekroner på følgende måte: de flytter pengene fra et Irsk datterselskap til et selskap i Nederland uten ansatte. Deretter blir pengene sendt til en postboks i Bermuda eid av et Irsk-registrert selskap.

Mengden de satte over var 7 prosent høyere i 2016 enn året før, avslører tallene Google har rapportert skattemyndighetene i Nederland.

“Google flyttet 40 prosent mer av overskuddet i 2015 enn året før, og det estimeres med at selskapet har skjermet 58,3 milliarder dollar, 528 milliarder kroner, fra beskatning i USA. Irske myndigheter dette «Double Irish»-smutthullet i fjor, men selskapet bruker fortsatt denne metoden for å skjerme overskudd utenfor USA”, meldte vi desember 2016.

Annonse


Google: – Vi gjør ingenting ulovlig

Google på sin side forsvarer det med at de betaler skattene, og mener de forholder seg til lovverkene i land de opererer i:

“Vi forblir forpliktet til å bidra til å øke det nett-økosystemet,” heter det fra en Google talsperson.

 

Kilde:
Bloomberg