Facebook risikerer straff etter denne hendelsen.
Facebook risikerer straff etter denne hendelsen.

Annonse


Facebook risikerer millionbot i Tyskland – omstridt lov trer i kraft

I fjor ble den nye loven, “The Network Enforcement Act” også kjent som “Facebook-loven”, vedtatt i Tyskland. Den krever at sosiale medier, som Facebook, Google og Twitter, etterforsker og fjerner hatefulle ytringer innen 24 timer.

Feiler selskapene, risikerer de bøter på opptil 450 millioner kroner. Mens Twitter, Snapchat, Facebook, YouTube og Instagram rammes av loven, står LinkedIn og WhatsApp utenfor, ifølge Deutsche Welle.

Facebook fjernet ikke innlegg

Loven trådte i kraft i fjor høst, men selskapene fikk en tilpasningsperiode på tre måneder, slik at den opprinnelige startdatoen var mandag 1. januar. Nå kan Facebook bli det første selskapet som bøtelegges.

Beatrix von Storch, nestleder i det politiske partiet AfD plasser ytterst på høyresiden i tysk politikk, er under etterforskning av politiet etter å ha omtalt muslimer som “barbarer” i meldinger på Twitter og Facebook. Bakgrunnen for dette er at det lokale politiet i Köln sendte ut julehilsener på arabisk noe von Storch mente var for å blidgjøre det hun omtalte som “mannlige muslimer som gjengvoldtar”.

Annonse


Meldingen ble raskt slettet fra Twitter og politikeren ble midlertidig utestengt fra det sosiale mediet. Tirsdag morgen var fortsatt meldingen, som ble publisert nyttårsaften, oppe på Facebook, skriver Business Insider. Noe som betyr at det sosiale mediet risikerer å bli straffet.

Tidligere Facebook-topp langer ut mot det sosiale mediet.

Kontroversiell

Det er flere årsaker til at den forholdsvis ferske loven regnes som omstridt. Blant annet frykter Reporters Without Borders at loven kan ha negativ påvirkning for pressefriheten.

“Den korte tidsfristen, sammen med risikoen om høye bøter, vil mest sannsynlig føre til at de sosiale nettverkene fjerner mer innhold enn det som er riktig”, sa gruppen i en uttalelse i juli i fjor.

Andre tror at den kontroversielle loven vil føre til en inflasjon av liknende saker som den med von Storch.

 

Kilde:
Business Insider

Annonse